Dünya
  • 15.4.2011 00:06

"İRAN, ZORBA GÜÇLERLE MÜCADELEDE ÖNCÜLÜK EDİYOR"

TAHRAN - Devlet televizyonunun haberine göre Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında bulunduğu Sistan-Belucistan eyaletinde siyasi ve dini liderler ile kanaat önderlerine hitaben yaptığı konuşmada, bölgedeki gelişmelere ve işgallere değindi.
Ahmedinejad, bölgedeki bazı ülkeleri işgal eden Batılı güçlerin halkları birbirine düşürmek istedikleri görüşünü yineleyerek, bölge ülkelerini uyanık olmaya çağırdı.
Bazı ülkelerin Batılı güçlerle mücadele yeteneğinden yoksun olduğunu ifade eden Ahmedinejad, ''İran, zorba güçlerle mücadelede öncülük ediyor'' dedi. İran'ın kendisini koruyacak güçte olduğunu kaydeden Ahmedinejad, ''Batı İran'ın tarih, kültür, medeniyet ve yönetim gücünden korkuyor'' diye konuştu.
Afganistan ve Irak'ın, bölgedeki İran'ın gücünü kontrol etmek için işgal edildiğini savunan Ahmedinejad, ''Onlar, Afganistan ve Pakistan'daki emniyetsizliği İran'a aktarmak istediler, ancak hedeflerine ulaşmada başarısız oldular'' ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:28

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa