Gündem
  • 21.6.2024 13:13

Islahevi’nde kalan Timur Cihantimur'a tuvalet temizletiyorlar

Adalet Bakanı’ndan babaya telefon: Evrakları göndereceğiz! Tuvalet temizletip ot toplatmışlar…

Estetisyen Bülent Cihantimur, Boston Federal Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan oğlu için avukatları seferber etti. MedyaRadar’ın adım adım takip ettiği davada önemli detaylar göze çarptı. Islahevi’nde kalan Timur Cihantimur’un avukatlarının yaptığı savunma dikkat çekti. İddialara göre Cihantimur’un kaldığı merkezde tuvalet temizleyip ot topladığı için psikolojisinin bir hayli bozulduğu aktarıldı. Cihantimur’un yüzünde de darp edildiğine dair izler görüldü.

Eylem Tok’un 11:00’de başlayan duruşma için Boston Federal Mahkemesi’ndeki duruşma için adliye girişine üzerimizdeki bütün dijital eşyaları bırakarak duruşma salonuna girdik. Gazeteciler dışında duruşmayı Boston Büyükelçiliği’nden de bir kişi takip etti. Büyükelçilik çalışanı duruşmada aldığı notları an be an Ankara’ya aktardı. Boston’da yaşayan Türkler de duruşma salonunda hazır bulundular.

GUANTANAMO MAHKUMLARI GİBİYDİ!

Lüks yaşantısı, marka kıyafetleriyle görmeye alışık olduğumuz Eylem Tok duruşmaya Guantanamo mahkumlarının giyiği turuncu renk tulumla getirildi. Muhtemelen tanınmamak için saçlarını sarıya boyatan Tok’un yüzünün muhtemelen çok ağlamaktan şiştiği görüldü. Mahkeme Başkanı ve avukatların sözleri simultene tercüman aracılığıyla Eylem Tok’a aktarıldı. Herhangi bir ifade vermeyen Tok, duruşma salonundan çıkarken kendisine sorular yönelten gazeteciler ve vatandaşlara sadece ‘Allahüekber’ diyerek yanıt verdi.

Öte yandan Türkiye’den gönderilen evraklarda eksiklikler olduğu görüldü. Öte yandan Eylem Tok’un yakalanırken evinde 8 tane pasaport bulunduğuna dar haberler yapılmıştı. Sahte pasaportla ilgili herhangi bir soru sorulmaması bu bilginin doğru olmadığını gösterdi. Tok’u Amerika Birleşik Devletleri’nin görevlendirdiği avukatın savunması dikkat çekti.

ISLAHEVİNDE DARP MI EDİLDİ

18 yaşından küçük olduğu için Islahevi’nde kalan Timur Cihantimur ise bej renkli tulumuyla duruşma salonuna getirildi. Cihantimur’un yüzünde darp izlerinin olduğu gözlemlendi. Şaşkın şaşkın etrafına bakan Cihantimur’a babasının iki avukat tutması dikkatlerden kaçmadı. Avukatlar, ‘Tutuklu müvekkilimiz kötü şartlar altında kalıyor. Zor anlar yaşıyor. Çocuğa bir şey olabileceğinden kaygı duyuyoruz. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine Zarar gelmesinden ve kendisine Zarar vermesinden korkuyoruz. Bu genç adamı topluma kazandırmamız gerekiyor’ dedi.

Avukatın 5 dakikalık bu savunmasına sığdırdığı taleplere mahkeme başkanı sessiz kaldı. Talepleri kabul edilmedi. Öte yandan Timur Cihantimur’a kaldığı Islahevi’nde tuvalet temizleme, ot toplama gibi görevler verildiği öğrenildi.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN BABA ACİ’YA TELEFON!

Duruşmada mahkeme başkanının Türkiye’den gönderilen evraklarda eksiklikler olduğunu söylemesi dikkat çekmişti. Oğuz Murat Aci’nın babası Özer Aci’yı arayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ‘Bu davanın her zaman takipçisi olacağız. Eksik olan evrakları çok kısa sürede göndereceğiz’ dediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2024 22:42

İLGİLİ HABERLER