Gündem
  • 21.6.2024 13:22

Nasrallah : Savaş çıkarsa İsrail'de hiçbir yer güvende olmaz, her yerde vururuz

Hizbullah lideri: Savaş çıkarsa İsrail'de hiçbir yer güvende değil

Lübnan Hizbullah'ının lideri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki düşman arasında tam teşekküllü bir savaş çıkması halinde İsrail'in hiçbir yerinin güvenli olmayacağını söyledi ve ayrıca Kıbrıs'ı ve Akdeniz'in diğer bölgelerini de tehdit etti.

Hizbullah, Gazze Savaşı'na paralel olarak sekiz ayı aşkın bir süredir İsrail'le ateş açıyor. Salı günü grup, İsrail topraklarının derinliklerindeki hassas askeri bölgelerin insansız hava aracı görüntülerini yayınladı.

Hizbullah şefi Seyyid Hasan Nasrallah Çarşamba günü televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, daha geniş bir savaş durumunda İsrail'de "füzelerimizden ve insansız hava araçlarımızdan güvenli bir yer olmayacağını" söyledi.

Grubun ayrıca hassas saldırılarla hedef alabileceği "bir hedef bankası" olduğunu söyledi.

Nasrallah, "İsrail, kendisini Akdeniz'de de bekleyenin çok büyük olduğunu biliyor. Bu büyüklükte bir savaş karşısında artık bizi karada, havada ve denizde beklemesi gerektiğini biliyor." dedi. .

Grup, ilk olarak 2006'daki savaş sırasında Akdeniz'de bir İsrail savaş gemisini vurarak denizdeki bir gemiyi vurabileceğini göstermişti.

Medya ve analistler tarafından hazırlanan raporlar, yıllardır Hizbullah'ın, güçlerinin on yıldan fazla bir süre önce Başkan Beşar Esad'ın ülkedeki iç savaşa karşı mücadelesine yardım etmek için Suriye'ye konuşlandırılmasının ardından, Suriye'de Rus yapımı gemi karşıtı Yakhont füzeleri edindiğini gösteriyor.

Nasrallah ayrıca Kıbrıs'ı İsrail'in havalimanlarını ve üslerini askeri tatbikatlar için kullanmasına izin vermekle suçlayarak ilk kez tehdit etti.

Nasrallah, "Kıbrıs hükümeti, İsrailli düşmanın Lübnan'ı hedef alması için Kıbrıs havalimanlarını ve üslerini açmanın, Kıbrıs hükümetinin savaşın bir parçası haline geldiği ve direnişin (Hizbullah) bununla savaşın bir parçası olarak ilgileneceği anlamına geldiği konusunda uyarılmalıdır." dedi. .

Kıbrıs'taki yetkililerden henüz herhangi bir yorum gelmedi. (Reuters)

Güncellenme Tarihi : 21.6.2024 13:31

İLGİLİ HABERLER