Gündem
  • 25.8.2024 09:49

İsrail 100 savaş uçağıyla Hizbullah'a saldırdı, Hizbullah füzelerle karşılık verdi

IDF, Hizbullah'a karşı önleyici saldırılar başlattı, kuzey İsrail'de aralıksız sirenler duyuluyor

Ordu, Hizbullah'ın füze ve roket atma hazırlığı tespit ettiğini ve kendini savunma amacıyla hareket ettiğini söyledi; Hizbullah'ın üst düzey komutanın öldürülmesine misilleme yapıldığını söyledi; Gallant, iç cephede olağanüstü hal ilan etti; tüm uçuşlar Ben Gurion Havaalanı'ndan yönlendirildi, kalkışlar iptal edildi

İsrail, Lübnan'da Hizbullah hedeflerini vuruyor! Tüm uçuşlar iptal edildi.

“Kısa bir süre önce, IDF, Hizbullah terör örgütünün İsrail topraklarına füze ve roket atmaya hazırlandığını tespit etti. ‏Bu tehditleri ortadan kaldırmak için kendini savunma eylemi olarak, IDF, Hizbullah'ın İsrailli sivillere saldırılarını başlatmayı planladığı Lübnan'daki terör hedeflerini vuruyor," dedi Hagari sabah 5'ten kısa bir süre önce.

Hagari, Hizbullah'ın İsrail topraklarına roket, füze ve muhtemelen İHA atmasının beklendiği uyarısında bulundu.

‏"‏Biz Hizbullah'a ve bize karşı saldırılarına katılan diğer düşmanlara karşı kendimizi savunuyoruz ve İsrail halkını savunmak için gereken her şeyi yapmaya hazırız.״

Hagari'nin açıklamasından kısa bir süre sonra Celile ve Golan Tepeleri bölgelerinde birden fazla siren sesi duyuldu. Savunma Bakanı Yoav Gallant, önümüzdeki 48 saat boyunca İsrail'in tüm bölgelerinde iç cephede olağanüstü hal ilan etti. Resmi bir açıklamaya göre, bildiri IDF'nin nüfusa özel talimatlar vermesine, toplantıları kısıtlamasına ve gerektiğinde belirli alanları kapatmasına izin veriyor.

İsrail Lübnan'ın güneyine saldırı başlattı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan’ın güneyine saldırıların başladığını açıkladı.

Hagari, yaptığı açıklamada, “Az önce Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi.” dedi.

Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna dikkati çeken Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını vurguladı.

Hahari, Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail’in kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı uyarısında bulundu.

Öte yandan, İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları şu ana kadar Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu.

Uçuşlar kapatıldı

İsrail’in Kanal 12 Televizyonu’nun haberine göre, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine saldırı başlatmasıyla eş zamanlı olarak Ben Gurion Havalimanı, tüm uçuşlara kapatıldı.

Havalimanından yapılacak tüm uçuşların iptal edilirken, Ben Gurion’a inecek tüm uçaklar da bölge ülkelerine yönlendirildi.

İSRAİL’İN KUZEYİNDE SİRENLER ÇALMAYA BAŞLADI

İsrail ordusunun Lübnan’a saldırılara başlamasının ardından Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgelerine füze ve roketli saldırı düzenledi.

Ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde Dovev, Baram, Ein Yacov başta olmak üzere, birçok bölgede sirenler çalmaya başladı.

Öte yandan İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail makamları, bölgede yaşayan vatandaşlara sığınaklarda kalma çağrısı yaptı.

 İsrail, ABD'ye bilgi verdi

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'i İsrail ordusunun Lübnan'a sabah erken saatlerde başlattığı "önleyici saldırı" hakkında bilgilendirdiği aktarıldı.

İsrail'de ucuşlar durduruldu..
İsrail, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah'a saldırı başlattı. İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. İsrail’de sirenler çalmaya başlarken 48 saatlik acil durum ilan edildi. Öte yandan İsrail güvenlik kabinesinin, İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Hizbullah karşı saldırı başlattı

 Hizbullah Beyrut'ta komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e saldırı başlattığını duyururdu.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "İslami Direniş Hareketi Mücahidleri, Büyük Komutan Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme çerçevesinde, Siyonist rejimin (İsrail) derinliklerine ve daha sonra açıklanacak olan bir İsrail askeri hedefine doğru çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) hava saldırısı başlattı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca "çok sayıda füzeyle işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde (İsrail'in kuzeyi) çok sayıda düşman bölgesi, kışla ve demir kubbe platformu da hedef alındı." ifadelerine yer verildi.

Operasyonun gidişatına ilişkin ayrıntıların daha sonra açıklanacağına dikkat çekilen açıklamada, Hizbullah'ın tam teyakkuz halinde olduğu ve İsrail saldırılarına karşı güçlü bir şekilde duracağı vurgulandı.

İlk aşama tamamlandı

 Lübnan Hizbullahı, Beyrut'ta Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e başlattığı saldırıların ilk aşamasının 320 füzeyle tamamlandığını açıkladı.


İsrail'de 48 saat olağanüstü hal ilan edildi

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'a başlattıkları "önleyici saldırı" ve Hizbullah'ın da komutanlarından Fuad Şükür'ün suikastına misilleme başlatmasının ardından İsrail'de 48 saat olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

 
Güncellenme Tarihi : 25.8.2024 09:26

İLGİLİ HABERLER