Dünya
  • 26.9.2024 21:00

İsrail Beyrut'ta Hizbullah'ın İHA birim komutanını öldürdü

İsrail Hizbullah'ın bütün saha komutanlarını farklı yer zamanlarda adeta keklik gibi avlayarak öldürdü.. Hizbullah'ın her birim komutanı İsrail'in hedefi oldu.Hizbullah gibi bir örgütün istihbarat konusunda bu kadar zayıf olması ve aldıkları her nefesin İsrail tarafından öğrenilmesi bütün dünyayı şaşkına çevirdi.
İsrail son olarak Hizbullah'ın İHA birim komutanını Beyrut'ta öldürdü..

İsrail, Fransa ve ABD'nin ateşkes önerisini reddederek Lübnan'a hava saldırılarına devam ediyor. Beyrut'ta Hizbullah'ın İHA birim komutanı öldürüldü.

Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen; aralarında altyapı, silah depolama tesisleri ve füze rampaları olmak üzere çok sayıda noktayı hedef alan İsrail savaş uçakları, Lübnan'daki saldırılarını sürdürüyor. Beyrut'taki saldırılarda Hizbullah kritik bir kayıp verdi.

ABD ve Fransa'nın Lübnan'da üç haftalık geçici ateşkes sağlanması girişimine rağmen İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut semalarında sonik patlamalara neden olan, ses duvarını aşan uçuşlar yaptı. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güneyde Ayta eş-Şab beldesinde savaş uçaklarının bombalaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, ülkenin güneyinde yer alan Kana beldesinde düzenlenen saldırılarda da Suriye vatandaşı bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İHA BİRİMİNİN BAŞINDAYDI
Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları, Beyrut'un güney banliyölerine yönelik hava saldırısında üst düzey bir Hizbullah komutanını hedef aldığını bildirdi. Komutanın Hizbullah'ın İHA biriminin başı olan Muhammed Surur olduğu, saldırılar sonucunda öldürüldüğü belirtildi.

NETANYAHU'DAN "SALDIRILARA DEVAM EDİN" TALİMATI
Öte yandan; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini, kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını ve "İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini" açıkladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise, hedeflerinin İsrail'in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan'a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2024 21:14

İLGİLİ HABERLER