Gündem
  • 20.9.2024 20:37

İsrail : Beyrut'ta Hizbullah'ın Rıdvan Gücü'nün 10 komutanını öldürdük

İsrail ordusu, Beyrut saldırısında Hizbullah'ın üst düzey görevlileri ve komutanlarının da öldürüldüğünü söyledi

Michael Rios ve Lauren Izso'dan 

İsrail ordusu, İsrail'in Güney Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın operasyon ekibindeki üst düzey isimler ile Hizbullah'ın seçkin birimi Rıdvan Gücü komutanlarının öldürüldüğünü iddia etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, "yaklaşık 10 komutanın" öldürüldüğünü söyledi.  

Ordu daha önce yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey askeri yetkililerinden İbrahim Aqil'in de saldırıda öldürüldüğünü iddia etmişti.

Baskın iddiaları: Ordu, Aqil ve komutanların, İsrail'in kuzeyindeki Celile'deki topluluklara baskın düzenleyip işgal etme ve sivilleri ve İsrail askerlerini öldürme planının mimarları olduğunu iddia etti ve bu iddiayı Hamas'ın geçen yıl 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırılarla karşılaştırdı. 

Hagari, Cuma günü düzenlediği bir basın toplantısında, "Dahya mahallesinin kalbindeki bir konut binasının altında yer altındaydılar ve sivilleri insan kalkanı olarak kullanıyorlardı," dedi. "İsrail vatandaşlarına karşı terör operasyonlarını koordine ediyorlardı." 

Ordu açıklamasında ayrıca Aqil'in İsrail'e yönelik diğer saldırıları desteklemekle veya bu saldırılara katılmakla suçlandığı belirtildi.

Hizbullah'tan ölümlere ilişkin henüz bir doğrulama gelmedi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 20.9.2024 20:42

İLGİLİ HABERLER