Gündem
  • 20.9.2024 20:25

İsrail saldırısında hedef alındığı bildirilen Hizbullah yetkilisi İbrahim Akil kimdir?

İsrail ordusu, Beyrut saldırısında Hizbullah'ın üst düzey askeri yetkilisi İbrahim Aqil'i öldürdüğünü iddia etti…

İsrail ordusu, Cuma günü Güney Beyrut'ta düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın üst düzey askeri yetkililerinden İbrahim Akil'in öldürüldüğünü iddia etti.

Ordu, Aqil'in Hizbullah'ın seçkin Rıdvan Gücü'nün bir parçası olduğunu söyledi.

İsrail'in Güney Beyrut'ta düzenlediği saldırının ardından 2 konut binası çöktü 

İsrail'in 20 Eylül'de Beyrut'un güney semtlerinde gerçekleştirdiği saldırının ardından olay yerindeki hasar inceleniyor.

İsrail'in Hizbullah'ın üst düzey bir komutanını hedef aldığı saldırının ardından Beyrut'un güney banliyölerindeki Jamous bölgesinde en az iki konut binası çöktü.

Lübnan Sivil Savunma Bakanlığı, Cuma günü yaptığı açıklamada, enkaz altında kalanları aramak üzere özel arama ve kurtarma ekiplerinin yola çıktığını ve halka yıkım alanını boşaltmaları talimatını verdiğini söyledi.

CNN'in sahadaki ekibi, yıkılan bir binanın ardında bıraktığı boş arsanın bir bölümünü gördü.

Tarihsiz bir fotoğrafta İbrahim Aqil görülüyor.

İsrail saldırısında hedef alındığı bildirilen Hizbullah yetkilisi İbrahim Akil kimdir?

CNN'e konuşan kaynaklar, İsrail'in güney Beyrut'ta düzenlediği ve bir binayı yerle bir ederek en az sekiz kişinin ölümüne, düzinelerce kişinin yaralanmasına yol açan saldırının hedefinin Hizbullah'ın üst düzey askeri isimlerinden İbrahim Akil olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ın 1983 yılında Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'ni bombalamasının 40. yıldönümü dolayısıyla geçen yıl, militan grubun kilit isimlerinden Aqil hakkında bilgi verenlere 7 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıklamıştı.

ABD, Aqil'i 1983'te 63 kişinin ölümüne yol açan büyükelçilik saldırısında ve aynı yıl Hizbullah'ın Beyrut Deniz Kuvvetleri kışlasını bombalamasında rol oynamakla suçladı ; saldırıda 241 ABD personeli hayatını kaybetti.

Teröristler hakkında bilgi verenlere ödül veren Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Adalet İçin Ödüllendirme kurumu, Aqil'in Hizbullah'ın en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi'nde görev yaptığını iddia ediyor.

1980'lerde, 1983'teki iki saldırıyı üstlenen militan grup olan İslami Cihad'ın üyesiydi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyölerinde 20 Eylül'de gerçekleşen İsrail saldırısının yerini inceleyen halk.
Güncellenme Tarihi : 20.9.2024 20:33

İLGİLİ HABERLER