Gündem
  • 20.9.2024 20:03

İsrail Beyrut'u bombaladı.. Çok sayıda ölü var

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Güney Beyrut'a düzenlediği saldırıda 12 kişinin öldüğünü bildirdi

İsrail ordusu Lübnan’ın başkenti Beyrut’a bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Lübnan resmi haber ajansı hava saldırısında ilk belirlemelere göre beş çocuğun öldüğünü duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, Güney Beyrut'ta sekiz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastanelere şu ana kadar 59 yaralının ulaştığı, bunlardan 8'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Beyrut'a saldırı: İsrail, militan grup Hizbullah'ın kalesi olan Lübnan başkentinin güney banliyölerinde kıdemli Hizbullah askeri komutanı İbrahim Aqil'i öldürdüğünü iddia etti. "Hedefli" saldırıda en az 12 kişi öldü ve 66 kişi yaralandı .

Patlama dalgası: Lübnan , bu hafta Hizbullah üyelerinin çağrı cihazları ve telsizlerine isabet eden binlerce küçük patlamanın ardından zaten sarsılmıştı . Patlamalarda onlarca kişi öldü, binlerce kişi yaralandı.

İsrail savaşa hazır olduğunun sinyalini verdi: İsrail, savaşın "yeni bir döneminin" başladığını söyledi ve odak noktasını Lübnan ile olan kuzey sınırına çevirdi . Dün gece, İsrail, Lübnan'a geçen yılki en ağır hava bombardımanlarından birini başlattı .

Bölge uçurumun kenarında: İsrail ve Hizbullah onlarca yıldır çatışıyor, ancak ikisi de Hizbullah'ın desteklediği Gazze'de Hamas ile savaş başladıktan sonra sınır ötesi saldırılarını artırdı. Bu haftaki saldırılar onları yine tam ölçekli bir savaşın eşiğine getirdi .

İsrail saldırıda Hizbullah komutanı Akil'i hedef aldığını açıkladı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah’ın “Rıdvan" biriminin komutan vekili Akil’in hedef alındığı ve saldırıda öldürüldüğü iddia edildi.

Saldırıda Akil’in yanı sıra “Rıdvan” biriminin üst kadrosunun da hedef alındığı belirtildi.

Akil, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin 1983'te bombalanmasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda ölü sayısının en az 12'ye yükseldiğini duyurdu. 

66 kişi de yaralandı, bunlardan 9'unun durumu ağır.

İsrail'in Hizbullah'ın üst düzey bir komutanını hedef aldığı saldırının ardından kentin güney banliyölerindeki Jamous bölgesinde en az iki konut binası çöktü.

'Savaşın yeni bir aşamasındayız'

İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil'i hedef aldığı söylenen Beyrut'taki saldırı sonrası, Hizbullah ile artan çatışmalara ilişkin "savaşın yeni bir aşamasında" olduklarını belirtti.

Yedioth Ahronot gazetesine konuşan ismi paylaşılmayan bir İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah ile artan savaş ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu.

İsrailli yetkili, "Savaşın yeni bir aşamasındayız ve Hizbullah'ı takip etmeye devam ediyoruz. Bir yanıt için hazırlanıyoruz, her şey masada." ifadelerini kullandı.

Lübnan Başbakanı Mikati: 'Soykırımvari'

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in "soykırımvari" eylemlerine devam ettiği açıklaması yaptı.


 

Güncellenme Tarihi : 20.9.2024 20:11

İLGİLİ HABERLER