Gündem
  • 1.3.2024 00:57

İsrail canileri yiyecek ve yardım bekleyen sivilleri bombaladı.. 100'den fazla şehit var

İsrail güçleri Gazze'de yardım bekleyen 100'den fazla sivili katletti

El Zeytun mahallesinde ağır bir yenilgiye uğrayan İsrail güçleri, öfkesini Gazze'de yardım bekleyen binden fazla sivilden çıkardı.

Al Mayadeen muhabirinin Perşembe günü bildirdiğine göre  , İsrail işgal güçleri tarafından Gazze şehrinin batısındaki El Raşid Caddesi'nde gerçekleştirilen katliamda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti .

Filistin Direnişi'nden bir saha kaynağı Al Mayadeen'e , Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yardım paketleri almak için sırada bekleyen Filistinli sivilleri hedef alan saldırıda onlarca kişinin yaralandığını söyledi . 

Komutana göre, İsrail zırhlı araçları ve tankları da çok sayıda şehidin cesetlerinin üzerinden geçerken, diğerleri bölgedeki sivillere yangın bombası attı. 

Üstelik İsrail işgal güçleri aynı bölgede yüzlerce sivili keyfi olarak gözaltına alarak bilinmeyen bir yere nakletti.

Gazze Şehri'nin güneydoğu ekseninde, İsrail askerleri el-Zaytun mahallesindeki çok sayıda konut binasında bomba patlattı, birçok evi yıktı ve bölgedeki tüm Gazze Şeridi şehirlerini birbirine bağlayan Salah al-Din Caddesi'nin büyük bölümlerine ciddi şekilde zarar verdi. kasabalar.

Kaynak ayrıca, İsrail saldırıları sonucu Zeytun'da şehit olan çok sayıda sivil mağdura acil servislerin ulaşmasının engellendiğini doğruladı.

Daha önce Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısının 30.000'i aştığını doğrulamıştı .

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şehit sayısı 30 bini aştı" denilirken, bu rakamın bir gecede bildirilen en az 79 şehidden oluştuğu belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki el-Nuseirat ve el-Bureij kamplarına düzenlediği bombardımanda çoğunluğu çocuk ve kadın olan 25 Filistinli öldürüldü.

Şehitlerin naaşları, hedef alınan meskun evlerin enkazı altından çıkarıldıktan sonra Deir el-Balah'taki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildi.

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta birçok bölgeye bombardımanını yoğunlaştırdı ve beş şehidin naaşı Avrupa Hastanesi'ne teslim edildi.

İsrail işgal topçusu ayrıca Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi binasını da hedef alarak binanın alev almasına neden oldu.

İlgili bir bağlamda, tıbbi ve sivil savunma ekipleri, İsrail bombardımanının güney Gazze Şeridi'ndeki Refah'ta ailesinin evini hedef almasından iki gün sonra bir kadın şehidin cesedini çıkarmayı başardı.

Güncellenme Tarihi : 1.3.2024 01:05

İLGİLİ HABERLER