Gündem
  • 1.2.2024 11:58

İsrail duyurdu.. 4 subayımız öldü 10 askerimiz yaralandı

İşgal ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 4 subay ve askerin öldürüldüğünü duyurdu, saatler içinde 10 kişinin de yaralandığıni bildirdi..

İsrail işgal ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda seçkin "Şaldağ" birliğinden binbaşı rütbesindeki ikinci bir subayın öldürüldüğünü duyurdu. Son 24 saatte çıkan çatışmalarda 2 subay ve 2 askerin öldüğünü, 10 askerin de yaralandığını söyledi.

İsrail işgal ordusunun resmi internet sitesinde yayımlanan verilerine göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan asker ve subay sayısının Salı günü 2 bin 797'den 2 bin 807'ye yükseldiğini, böylece 10 askerin de yaralandığını bildirdi. 

İşgal ordusu, savaşın başından bu yana "427 kişinin ağır, 729 kişinin orta, 1.651 kişinin de hafif yaralandığını" belirtti.

Savaşın başlangıcından bu yana yaralanan 2.807 kişiden "Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında yaralananların sayısı dün 1.283'e göre 1.293'e yükseldi." Ordu verilerine göre "263'ü ağır yaralı, 431'i orta yaralı ve 599'u hafif yaralı."

İsrail işgal ordusunun verilerine göre "37'si ağır, 239'u orta ve 106'sı hafif olmak üzere 382 asker ve subay halen hastanelerde tedavi görüyor."

İşgal ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen asker ve subay sayısının 560'a yükseldiğini açıklarken, aynı ayın 27'sinde Gazze Şeridi'nde kara savaşının başlamasından bu yana 223 kişi öldü.

Kuzeydeki İsrail işgal ordusunun kuvvetlerinin azaltılması

İsrail'in "Ynet" haber sitesine göre, kuzey cephesinde İsrail işgal ordusu Çarşamba günü Lübnan sınırına yakın kasabalardaki kuvvetlerini azaltma kararı aldı.

Web sitesinde ayrıca ordunun bugün " Lübnan sınırına yakın İsrail kasabalarında konuşlanan asker sayısını ve bölgede konuşlandırılan askeri güç sayısını azaltmaya" karar verdiği belirtildi.

İsrail web sitesi şunları ekledi: "Yerel uyarı ekibi birimleri artık bu kasabaların güvenliğini sağlamaktan sorumlu olacak ve askeri güçler gelene kadar kasaba ve şehirlerdeki olaylara ve güvenlik tehditlerine yanıt vermeleri istenecek."

Ordu, Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı geçen Ekim ayından bu yana on binlerce İsrailliyi Lübnan sınırı yakınındaki düzinelerce kasabadan tahliye etti.

İnternet sitesinde, yerel alarm ekiplerinin üyelerinin "İsrail ordusunun geçen Kasım ayından bu yana bölgede konuşlu asker sayısını azalttığı" ifadelerine yer verildi. "Askeri yetkililer, kararın yalnızca kasabalarda ikamet eden askerlerin sınır dışı edilerek kasaba dışındaki geçici noktalara nakledilmesini kapsadığını söylüyor."

İnternet sitesi şunları ekledi: "Orduya göre bu askerler kasabaların güvenliğini sağlayacak ve gün boyunca buralarda bulunacak." Şöyle ekledi: "Yerel uyarı ekiplerinin başkanları, son günlerde öğrendikleri kararı şiddetle eleştirdiklerini söyledi."



 

Güncellenme Tarihi : 1.2.2024 12:24

İLGİLİ HABERLER