Gündem
  • 6.10.2024 18:41

İsrail Gazze'de 800'den fazla camiyi yıktı

İsrail Gazze'de 800'den fazla camiyi yıktı

Gazze'deki Din İşleri Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılarla Gazze Şeridi'ndeki camilerin yüzde 79'unu yıktığını açıkladı.

Bakanlığın Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre İsrail ordusu Gazze'deki 1245 camiden 814'ünü tamamen yıktı ve 148'ine de ağır hasar verdi. Camilerin bir kısmı hava saldırılarıyla yıkılırken bir kısmı da kara işgali sırasında patlayıcılar ve iş makineleriyle yıkıldı.

Açıklamada camilerin yanı sıra üç kilisenin de tahrip edildiği ve 60 mezarlıktan 19'unun kasıtlı olarak hedef alındığı belirtildi.

Bakanlığa ait tüm mülklere verilen zararın yaklaşık 350 milyon dolar tutarında olduğu ifade edildi.

Bakanlık ayrıca İsrail ordusunu mezarlara saygısızlık etmek, cesetleri mezardan çıkarmak, cesetleri çalmak ve parçalamak gibi şiddet eylemlerinde bulunmakla suçladı.

Camilerin yanı sıra bakanlık, yetkisi altındaki 11 idari tesisin ve eğitim tesisinin yıkıldığını kaydetti.

İsrail'in Gazze'deki cami saldırısında can kaybı 21'e yükseldi

İsrailin Gazzedeki cami saldırısında can kaybı 21e yükseldi

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim tarihinden bu yana bölgede soykırım faaliyeti sürdüren İsrail güçlerinin eylemlerine dünya sessiz kalırken, saldırılar da yoğunlaşarak devam ediyor. İsrail ordusunun gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'ta bulunan El Aksa Camii'ne düzenlediği saldırıda bilanço artıyor. Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, can kaybının 21'e yükseldiği aktarıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 6.10.2024 18:47

İLGİLİ HABERLER