Gündem
  • 6.10.2024 18:25

İsrail Nasrallah haberlerini yalanladı

İsrail, Hizbullah liderinin suikast öncesi ateşkesi kabul ettiği iddialarını yalanladı…

İsrail'in İngiltere Büyükelçisi Tzipi Hotovely, Lübnan'ın, Hizbullah'ın eski lideri Hasan Nasrallah'ın suikasta uğramadan önce ateşkes anlaşmasını kabul ettiği yönündeki iddiasını yalanladı .

Pazar günü İngiltere'nin Sky News televizyonuna konuşan Tzipi, "Hasan Nasrallah herhangi bir ateşkesi kabul etmedi, bu tamamen saçmalık" dedi ve  iddianın "gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını" sözlerine ekledi.

"Terör örgütünün iyi niyetinden bahsetmeyelim. Onların hiç iyi niyeti yok" dedi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib, CNN'e yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinden birkaç gün önce ABD destekli 21 günlük ateşkesi kabul ettiğini söylemişti . Lübnan'ın İngiltere Büyükelçisi Rami Mortada da bu bilgiyi tekrarladı.

"ABD, İngiltere ve 15 diğer ülke tarafından ortaya konulan bu plana onayımızı ifade ettik. Ne yazık ki... (İsrail Başbakanı Benjamin) Netanyahu New York'a ulaştığında, tüm bu barış planını reddetti ve hala bunu yapıyor," Mortada daha önce CNN'e, Netanyahu'nun geçen ay New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki mücadeleci konuşmasına atıfta bulunarak söylemişti.

Mortada, ateşkes planının Lübnan için “hâlâ bağlayıcı bir metin” olduğunu söyledi. Nasrallah'ın suikastıyla ateşkes umutlarının rayından çıktığının “herkes tarafından bilinen bir gerçek” olduğunu ekledi. Mortada, “Savaş çığırtkanlığı yapan bir İsrail hükümetiyle uğraşıyoruz,” dedi.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2024 18:38

İLGİLİ HABERLER