Dünya
  • 25.10.2024 22:09

İsrail Gazze'de öldürülen Hıristiyan askerinin mezarınaki haçı kaldırttıyor

İsrail Gazze'de ölen Hristiyan askerin mezarına haç konulmasına izin vermedi

İsrail ordusunun saflarında birçok Hristiyan askerin bulunduğu biliniyor.

İsrail Savunma Bakanlığı, Aralık ayında Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir çatışmada ölen Hristiyan asker David Bogdanovskyi'nin mezar taşındaki haçın kaldırılması için ailesiyle bir anlaşmaya varmaya çalışıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "yasalara göre askeri bir mezar taşının üzerine haç ya da başka bir dini işaret konulmasının yasak olduğu" iddia edildi.

Bogdanovskyi'nin ailesi ise, mezarlıktaki diğer mezarların üzerinde de dini işaretler bulunduğunu söyledi.

Israel Wants Cross REMOVED from Christian Grave

Bakanlık, İsrail ordu hahambaşısının "Yahudi mezarlığının kutsallığının haç sebebiyle zarar gördüğüne" dair bir kararına atıfta bulunarak, "Bu durum özellikle Yahudi askerlerin de gömülü olduğu Hayfa askeri mezarlığında önemlidir" dedi.

Bogdanovskyi'nin ailesiyle anlaşmak için görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Bakanlık, "sevdikleri yakınlarda gömülü olan aileler, haçın duygularını incittiğini ve mezarlıkta dua edemediklerini söyleyerek, haçın kaldırılması için talepte bulundu" açıklamasını yaptı.

Hayfa'da yaşayan bir Hristiyan olan Bogdanovskyi, 2014 yılında Ukrayna'dan İsrail'e göç etmişti. Bogdanovskyi Aralık ayında Han Yunus'ta Filistinli direnişçilerin saldırısında öldü.

Bogdanovskyi'nin ailesine haçı mezardan kaldırmaları için Kasım ayının başına kadar süreleri olduğu bildirildi.

Üzerinde haç bulunan mezar taşının siyah bir bezle örtüldüğü ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 25.10.2024 22:20

İLGİLİ HABERLER