Gündem
  • 28.3.2024 12:17

İsrail Gazze'deki suçlarının belgelerini hazırlayan BM rapörtörünü tehdit etti..

BM raportörü tehditlere maruz kaldığını açıkladı! İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki suçlarını ortaya koyan bir rapor hazırladım..
BM raportörünün ölüm ve kaçırılma tehditleri alması üzerine korunmaya alındı..

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nın emirlerini ihlal ettiğini söyledi/Reuters

UN expert on Palestine pushes back 'false claims' over Australia trip

Birleşmiş Milletler Filistin topraklarındaki insan hakları Özel Raportörü Francesca Albanese, 27 Mart 2024 Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki suçlarına ilişkin bir rapor hazırlama görevine başladığından beri ölüm de dahil çok sayıda tehdide maruz kaldığını söyledi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında insan haklarının durumuyla ilgili raportör, Salı günü Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi için "Soykırımın Detaylandırılması" başlıklı bir rapor hazırlamış ve İsrail'in bunu "kategorik olarak reddettiğini" söylemişti.

Bir BM raportörü tehdit alıyor ve harekete geçmeyi düşünüyor

Raporla ilgili çalışmasının tehdit almasına neden olup olmadığı sorulduğunda Albanese, "Evet, tehdit alıyorum. Henüz ek önlem almayı düşünecek noktada değilim. Ama baskı teşkil ediyor mu? Evet, öyle de oluyor" dedi. işime veya sonuçlarına olan bağlılığımı değiştirmez.”

2022'den bu yana görevde olan Albanese, tehditlerin niteliğini ve kaynağını açıklamadı ancak şunları söyledi: “Zor bir dönemdi... Göreve başladığımdan beri sürekli saldırıya uğradım. ”

İsrail daha önce de Albanese'i "İsrail Devleti'nin kuruluşunu ve varlığını gayri meşru hale getirdiğini" söyleyerek eleştirmişti. BM raportörü suçlamaları reddetti.

Raporunun ana bulgularından birinde, İsrail'in idari ve askeri liderlerinin yanı sıra askerlerin de "Filistin halkına yönelik soykırımsal şiddeti meşrulaştırma girişimiyle" koruma görevlerini kasıtlı olarak kötüye kullandıkları belirtildi.

Filistin ve BM verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivilin ölümüne, altyapı ve mülklerin büyük yıkımına ve ayrıca çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan bir kıtlığa yol açtı.

İsrail, Pazartesi günü BM Güvenlik Konseyi'nin Ramazan ayı boyunca derhal ateşkes kararı vermesine ve ilk kez Uluslararası Adalet Divanı'nda suç işlediği iddiasıyla yargılanmasına rağmen bu savaşı sürdürüyor. soykırım."

Bayan Albanese

Bayan Francesca Albanese, İnsan Hakları Konseyi'nin Mart 2022'deki 49. oturumunda 1967'den bu yana işgal edilen Filistin topraklarında insan haklarının durumuyla ilgili Özel Raportör olarak atandı ve 1 Mayıs 2022 itibarıyla bu göreve başladı. Georgetown Üniversitesi Uluslararası Göç Çalışmaları Enstitüsü'nde Bağlı Araştırmacı olarak görev yapıyor ve aynı zamanda Demokrasi ve Kalkınma için Arap Rönesansı (ARDD) isimli bir düşünce kuruluşunda Göç ve Zorla Yerinden Edilme konusunda Kıdemli Danışman olarak görev yapıyor. İsrail ve Filistin Devleti'ndeki hukuki durum hakkında geniş çapta yayınları bulunmaktadır ve Avrupa ve Arap bölgesindeki üniversitelerde düzenli olarak uluslararası hukuk ve zorla yerinden edilme konularında ders vermekte ve ders vermektedir. Bayan Albanese ayrıca, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi ve BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı da dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler için insan hakları uzmanı olarak çalıştı.

Güncellenme Tarihi : 28.3.2024 12:27

İLGİLİ HABERLER