Gündem
  • 17.9.2024 09:55

İsrail HAMAS tünelinde 3 İsrailli mahkumu öldürdüğünü tiraf etti

9 ay sonra... İşgal ordusu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği baskında 3 mahkumunu öldürdüğünü itiraf etti

esmi olarak açıklanan üç İsrailli mahkumun silahlı saldırı/sosyal paylaşım siteleri tarafından öldürüldüğü

İsrail işgal ordusu, 15 Eylül 2024 Pazar günü, geçen Aralık ayında cesetleri bulunan üç mahkumun İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombalaması sonucu öldürüldüğünü kabul etti.

İbrani Kanal 12 (münhasıran) , İsrail ordusunun, tutuklu Ron Sherman (asker), Nick Beiser (asker) ve Eliyahu Toledano'nun (sivil) ailelerine Gazze Şeridi'ne düzenlediği baskın sonucunda öldürüldüklerini resmen bildirdiğini söyledi . .

Bu, aynı kanalın birkaç gün önce yayınladığı haberin İsrail ordusu tarafından yapılan ilk doğrulaması.

Pazartesi günü Kanal 12, İsrail ordusunun, tasfiye edilen üst düzey bir Hamas yetkilisinin yanında üç mahkumun varlığından haberdar olmadığını ve bunun da onunla birlikte öldürülmelerine yol açtığını söyledi.

Kanal, İsrail ordusunun bu detayları geçen Şubat ayından bu yana bildiğini ancak kamuoyuna açıklamamayı tercih ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz Aralık ayında İsrail ordusu, 7 Ekim'de Hamas tarafından canlı olarak ele geçirilen üç tutuklunun cesetlerini bulduğunu açıklamıştı.

O dönemde İsrail ordusu yaptığı açıklamada cesetlerin Gazze Şeridi'ndeki bir tünelde bulunduğunu söyleyerek olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı.

Kanala göre: “Geçtiğimiz Ocak ayında, üç mahkumun ailelerine, iki askerin ve üçüncü kaçıranın Gazze'deki Kuzey Tümeni komutanı Ahmed Ghandour'un öldürüldüğü tünelde olduğunu gösteren patolojik sonuçlar bildirilmişti. .”

Ancak İsrail ordusu bilgiyi kabul etmedi ve ölüm nedeninin boğulma mı yoksa zehirlenme mi olduğunun belirlenemediğini iddia etti.

Ölen mahkumların aileleri cevap talep ederken, "ek incelemelerin sonuçları geldi ve net bir cevap ortaya çıktı: kaçıran üç kişi İsrail ordusunun saldırısında öldürüldü ve bunun yayınlanmamasına karar verildi."

Ancak aynı kaynağa göre, "Genelkurmay Başkanı (Herzi) Halevy de dahil olmak üzere ordudaki üst düzey yetkililer bu konuyu kamuoyuna açıklamama kararı aldı".

Kanal, buna yanıt olarak İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari'nin "Genelkurmay Başkanı'nın soruşturmayı gizlediği iddiaları doğru değil" dediğini doğruladı.

İsrail ordusu daha önce birden fazla kez Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri uçaklarıyla bombalayarak veya doğrudan ateş ederek öldürdüğünü itiraf etmişti.

Bu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaşı sürdürme ve güney ve ortadaki Philadelphia ve Netzarim eksenlerinden çekilmeme konusundaki ısrarının bir sonucu olarak, Tel Aviv ile Hamas hareketi arasındaki mahkum takası müzakerelerinin kritik bir aşamaya ulaştığı bir zamanda geldi. Gazze Şeridi.

İsrail, ilk yılını doldurmak üzere olan Gazze'de, tüm uluslararası standartları, yasaları ve uyarıları hiçe sayarak, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 136 binden fazla Filistinliyi ölü ve yaralı bırakarak, büyük yıkım, benzeri görülmemiş bir insani felaket ve çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan bir kıtlık.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 10:21

İLGİLİ HABERLER