Gündem
  • 17.9.2024 09:50

Savaş genişliyor.. İsrail Ürdün sınırına hendekler kazıyor

İşgal Ürdün sınırında hendek kazıyor.. İsrail gazetesi: Doğu bölgesinden korktukları şey bu

İbranice "Israel Today" gazetesi 15 Eylül 2024 Pazar günü, İsrail ordusunun Ürdün sınırında hendek kazmaya başladığını bildirdi.

Gazete, internet sitesinde kazı çalışması yapan büyük askeri araçların fotoğraflarını yayınladı.

Kendisi, "Ürdün'ün doğu sınırı boyunca silahlı sızma korkusunun ardından ordunun, Araba Vadisi'nin kuzey ve güneyinde bir hendek kazma planını hızla hayata geçirdiğini" açıkladı.

Şöyle devam etti: "Hendek, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden olduğu gibi Ürdün'den İsrail'e araç girme ihtimalini engellemeyi amaçlıyor."

O gün Hamas, Gazze'deki askeri üslere ve yerleşimlere saldırarak İsraillileri öldürüp esir aldı; İsrail işgalinin Filistin halkına ve onların kutsallarına, özellikle de Mescid-i Aksa'ya karşı işlediği günlük suçlara tepki olarak.

İsrail gazetesine göre "yürüyerek geçilebilen karmaşık bir çöl bölgesinde kazı çalışmaları yürütülüyor."

Şöyle ekledi: "Hükümetin doğu sınırı boyunca bir çit inşa etmek için henüz bir bütçe ayırmaması ve 7 Ekim'de militanların sızması ışığında ordu, mevcut kaynaklarla bir adım atmaya karar verdi.""Adım nihai çözüm değil."

Şöyle ekledi: "Ordu, bu adımın nihai çözüm olmadığını kabul ediyor, ancak militanların sızmasını önemli ölçüde geciktirecek... ve bunun yakında tamamlanması bekleniyor."

Çarşamba günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordu komutanları eşliğinde Ürdün sınır bölgesinde incelemelerde bulundu.

Netanyahu, Ürdün sınırına duvar örme niyetinde olduğunu açıkladı. Ürdün'den Batı Şeria ve İsrail'e silah ve savaşçı kaçırma girişimi olduğu iddia edilen girişimleri önlemek için yaklaşık 20 yıl önce önerilen bir proje yeniden canlandırılıyor.

Ertesi gün Ürdün, Netanyahu'nun sınırındaki Filistin Ürdün Vadisi bölgesine "baskın yapmasını" kınadı ve İsrail'in işgal altındaki Filistin toprakları üzerindeki kontrolünü genişletmeyi amaçlayan "yanlış iddiaları" olarak tanımladığı şeyleri kınadı.

İşgal altındaki Filistin topraklarında öfke artıyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle savaşa devam etmesi sonucunda; Bu, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 136.000'den fazla Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına ve 10.000'den fazlasının kaybolmasına neden oldu.



 

Güncellenme Tarihi : 17.9.2024 10:14

İLGİLİ HABERLER