Dünya
  • 27.6.2024 11:28

İsrail HAMAS'ın elindeki bir rehineyi daha öldürdü

İsrail ordusu Gazze'de tutulan rehinenin öldüğünü doğruladı
İsrail ordusu Pazartesi günü, Hamas'ın 7 Ekim saldırısından bu yana yaklaşık dokuz ay boyunca Gazze Şeridi'nde Filistinli militanlar tarafından rehin tutulan bir askerin öldüğünü doğruladı.
Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu ayrı bir açıklamada, Muhammed Alatrash'ın Ekim ayında güney İsrail'e düzenlenen saldırı sırasında öldürüldüğünü ve cesedinin Hamas militanları tarafından esir alındığını söyledi.
İsrailli yetkililer daha önce İsrail ordusunun Bedevi Takip Biriminde görevli başçavuş Alatrash'ın 7 Ekim'de rehin alındığını doğrulamıştı.
Forumdan yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Alatrash'ın iki eşi ve 13 çocuğuyla hayatta kaldığı belirtildi.
Açıklamada, "Aileler Forumu bu zor dönemde ve naaşı İsrail'e iade edilene kadar aileyi desteklemeye ve yanında olmaya devam edecek" denildi.
AFP'nin İsrail'in resmi rakamlarına dayanan bir çetelesine göre, Alatrash'ın ölümü Hamas'ın saldırısındaki ölü sayısını çoğu sivil olmak üzere 1.195'e çıkardı .
Başörtülü kadınları hastaneye almadılar! Skandal görüntüler
Nüfusunun yüzde 98’i Müslüman olan Tacikistan’da başörtüsünün tamamen yasaklanmasıyla, inanç ve kılık kıyafet özgürlüğü kısıtlamaları bir kez daha gündeme geldi. Tacikistan'daki memurlar, başörtülü kadınları hastanelere "Başörtüyle giremezsiniz!" diyerek almamaya başladı.
 

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 11:30

İLGİLİ HABERLER