Gündem
  • 17.10.2024 09:40

İsrail HAMAS'ın öldürdüğü eşcinsel polisin erkek arkadaşına dul maaşı bağlıyor

HAMAS TARAFINDAN öldürülen eşcinsel polis Adir Kadosh'un nişanlısının, geçen yıl yasanın değişmesinden bu yana ilk LGBT dul olarak tanınması bekleniyor

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABER

Nişanlısı Edi Levy'nin dul olarak tanınması, yasanın 2023 yılı sonlarında değiştirilmesinden bu yana LGBT çiftlere uygulanan ilk uygulamalardan biri olacak.

Israel Hayom'a göre , Başçavuş Binbaşı Adir Kadosh'un nişanlısı Edi Levy'nin, düğünün kasım ayında planlanmasına rağmen dul olarak tanınması bekleniyor  .

Salı günü Route 4'te gerçekleşen HAMAS saldırısında hayatını kaybeden Adir, altı yıllık EŞCİNSEL ARKADAŞIYLA kasım ayında evlenmeyi planlıyordu.

Edi'nin dul olarak tanınması , yasanın 2023 yılı sonlarında değiştirilmesinden bu yana LGBTQ çiftlere uygulanan ilk uygulamalardan biri olacak .

Değişiklik, Kaptan Sagui Golan'ın Kasım 2023'te Gazze'deki çatışmada öldürülmesinin ve EŞCİNSEL nişanlısı Omer Ohana'nın , LGBTQ hakları tanınmadığı için 1950 yasasının yalnızca heteroseksüel çiftlere uygulanması nedeniyle emekli maaşının reddedilmesinin ardından yapıldı .

Yasa, Adir Steiner'ın, Albay Doron Maisel'in eşcinsel ortak hukuk eşi olarak tanınmasını talep ettiği ve bu sayede IDF dul maaşı alabilmesini sağlayan 1996 Steiner davası nedeniyle LGBTQ çiftleri de kapsayacak şekilde hızla değiştirildi.

Savunma Bakanlığı buna karşılık Steiner'ı anma meseleleri için "sanki bir aile üyesiymiş gibi" tanıyacağını duyurdu; bu daha sonra askeri emekliliklere de genişletildi. Ancak, Kasım 2023'e kadar yasada resmileştirilmedi.

Adir'in cenazesi

Adir, Yahudi geleneklerine uygun olarak saldırıdan birkaç saat sonra Holon'daki bir askeri mezarlığa defnedildi.

Cenazeye Polis Komiseri Danny Levy katıldı ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in de katılması bekleniyordu; her ikisi de geçmişte LGBTQ bireyler hakkında aşağılayıcı yorumlarda bulunmuştu .

"Sevgili oğlum, her gün geleceğim. Yalnız olmayacaksın. Her zaman seninle konuşacağım, sana söz veriyorum. Sana konuşacağıma söz veriyorum, sana her şeyi anlatacağım, Edi'ye bakacağım. Herkesle ilgileneceğim, [annenin] kralı [kahramanı]. Seni selamlıyorum," dedi Adir'in annesi Tali Kadosh.

Edi Salı günü Walla'ya , "Bana her zaman kahraman olarak öleceğini ve herkesin onu duyacağını söylerdi." dedi .

"Altı yıl boyunca bir ilişkimiz oldu. Rishon Lezion'da yaşıyorduk. Bir ev ve bir aile kurmayı hayal ediyorduk. Bir aydan kısa bir süre içinde evlenmemiz gerekiyordu. Ondan geçmiş zaman kipinde bahsettiğime inanamıyorum. Polisi tarif edemeyeceğim bir seviyede seviyordu. Polis onun için özel bir şeydi," dedi.

Aynı gün 28. yaş gününü kutlayan Dor, Kadosh'un kardeşi, "Hayatın boyunca bir kahramandın ve bir kahraman olacaksın. Tabutta bile gülümsüyorsun. Sadece herkesle ilgilen; benim istediğim bu. Adını gösterecek bir anıta ihtiyacın var." dedi.

Cenaze töreninde, Adir'in komutanı, "Geçmiş zamanda sizden bahsettiğime inanamıyorum. Daha dün bize düğününüze davetiye gönderdiniz. Sizden iyi bahsetmeyen hiçbir polis memuru yok. Kişisel bir not olarak, konuşmalarımızı özleyeceğim. Adir'in ailesi, her zaman yanınızdayız. Sizi selamlıyorum, sevgili kardeşim." dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2024 09:13

İLGİLİ HABERLER