Gündem
  • 17.10.2024 09:39

İsrail düşünce kuruluşu Azerbaycan konusunda ABD Kongresi'ne başvurdu

Azerbaycan Diaspora İşleri Devlet Komitesi, Trend'e yaptığı açıklamada, İsrailli düşünce kuruluşunun Azerbaycan ile ilgili olarak ABD Kongresi'ne başvurduğunu söyledi .

The Dona Gracia Center For Diplomacy🇦🇿🇮🇱 | Shusha: The Cultural Capital  of the Islamic World Shusha Awarded "Capital of Islamic Culture" by ICESCO,  Celebrating its Rich and Turbulent... | Instagram

İsrail'in tanınmış yayın organlarından Ekonomik Barış Merkezi'nde, Kongre Üyesi Adam Schiff'in ABD Kongresi'ne sunduğu yasa tasarısıyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, "Dona Gracia Diplomasi Merkezi yönetim kurulu üyeleri olarak, ABD Kongresi'nin Ermeni ayrılıkçılara mali yardım sağlama girişimini şiddetle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Israeli think tank appeals to US congress over Azerbaijan

Açıklamada, yasa tasarısının Azerbaycanlı yerinden edilmiş kişilerin çektiği sıkıntı ve yoksunluğu tamamen görmezden gelen ve Ermeni ayrılıkçılara sempati ifade eden tek taraflı bir ayrımcılık eylemi olduğu belirtiliyor. Açıklamada ayrıca Azerbaycan'a karşı ayrımcılığın birincil nedeni olarak etnik ve dini önyargı vurgulanıyor. Böyle bir belgenin ortaya çıkması insan hakları ve uluslararası hukukun ihlalidir ve ABD'nin savunduğu evrensel değerlere ve ilkelere zarar verir. Yasa tasarısının yazarının, Ermenistan'dan kovulan Azerbaycanlıların evlerine dönme hakkını desteklemek için Ermeni lobi gruplarına güvenen ayrımcı yaklaşımı, özellikle ahlaki açıdan saldırgandır.

Açıklamada, Azerbaycan karşıtı girişimi şimdi öne sürenlerin, Hocalı soykırımı da dahil olmak üzere etnik temizlik sırasında tamamen sessiz kaldıkları ve Ermenilerin döşediği mayınların sivilleri sakat bırakıp öldürmeye devam ettiği bu dönemde de sessiz kalmaya devam ettikleri belirtiliyor.

ABD'nin adil bir tutum sergilemesi çağrısında bulunulan belgede, bu ülkenin çıkarları ile Ermeni ve Azerbaycan halkları arasındaki barışın korunmasının gözetilmesi halinde taraflı yasa tasarısının geri çekilmesinin zor olmayacağı vurgulanıyor.

Açıklamanın tam metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.peacecom.org/en/article/2354/

Güncellenme Tarihi : 17.10.2024 09:54

İLGİLİ HABERLER