Gündem
  • 17.10.2024 09:30

Hizbullah : Güney Lübnan'da 3 Merkava tankını vurduk, içerisindeki askerleri öldürdük

"Hizbullah": Güney Lübnan'da 3 Merkava tankını güdümlü füzelerle hedef aldık, üyelerini öldürdük ve yaraladık.

Lübnan Hizbullahı Pazartesi akşamı, güney Lübnan'daki Aita al-Shaab kasabasının eteklerine doğru ilerleyen İsrail ordusuna ait üç Merkava tankını hedef aldığını duyurdu ve üyelerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını doğruladı.

 Filistin halkımıza destek vermek, onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan'ı ve halkını savunmak için, İsrail düşmanının üç Merkava tankı imha edildi. İslami Direniş Mücahidleri Aita el-Şaab kasabasının eteklerine doğru ilerlerken onları bombaladılar.” Bugün Pazartesi günü saat 18.45'te güdümlü füzeler fırlatarak doğrudan isabet sağladılar ve onlardan çıkan alevlerin insanları öldürdüğü görüldü. ve personelini yaraladı.

Bu operasyonun ardından Hizbullah, İsrail ordusuna karşı çeşitli operasyonlar düzenlediğine ilişkin çok sayıda açıklama yaparak, bunun "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımızı, onların yiğit ve onurlu direnişini desteklediğimizi ve İsrail'in haklarını savunmak" olduğunu belirtti. Lübnan ve halkı”:

- “Bugün Pazartesi günü saat 18.40'ta İslami Direniş Mücahidleri, işgal altındaki Lübnan'ın Şeba Çiftlikleri'ndeki radar sahasında toplanan düşman kuvvetlerini bir füze fırlatıcısıyla hedef aldı.”

"Bugün Pazartesi günü saat 18.40'ta İslami Direniş Mücahidleri, işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Shuba tepelerindeki Ruwaisat al-Alam bölgesinde bir grup düşman kuvvetini füze fırlatıcısıyla hedef aldı."

- “Bugün Pazartesi günü saat 18.40'ta İslami Direniş Mücahidleri, işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Barkhta Çiftliği'nde toplanan düşman kuvvetlerini füze fırlatıcısıyla hedef aldı.”

 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2024 09:38

İLGİLİ HABERLER