Gündem
  • 17.10.2024 08:40

Mustafa Sarıgül'den Köfteci Yusuf'a açık çağrı.. Erzincan'a da şube aç

Köfteci Yusuf domuz eti skandalı sonrası bazı ünlülerden destek geldi. Başta Özgür Demirtaş olmak üzere birçok ünlü isim köfteci Yusuf’a komple kurulduğuna inanıyor. İşte köfteci Yusuf’a destek veren ünlüler…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Geçtiğimiz günlerde gıdada hile yapan ve halk sağlığını tehlikeye atan firmaları ifşa etmişti. Bakanlığı tarafından açıklanan ifşa listesinde Köfteci Yusuf’ta vardı.

Bakanlığın ifşa listesine göre Köfteci Yusuf’un 2 şubesinde döner ve köfte ürünlerinde domuz eti çıktı. Bursa Yenişehir’deki Şubede çıktığı öğrenilen domuz eti skandalı kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

Köfteci Yusuf’ta domuz eti krizinin patlak vermesi sonrası firmanın sahibi Yusuf Akkaş bir video çekerek kendisine komplo kurulduğunu söyledi. Yusuf Akkaş açıklamasında, kesinlikle domuz eti kullanmadığını belirterek kumpasa uğradığını iddia etti.

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkuş’un yaptığı bu açıklamaların ardından akıllara 2021 yılında gündeme gelen bir olay geldi. O tarihlerde savcılığa başvuran Yusuf Akkaş, tehdit edildiğini ürünlerine domuz eti karıştırılacağını söylendiğini iddia etmişti. Yusuf Akkaş iddiasında bu tehdidin Sedat Peker İle bağlantılı şahıslar tarafından yapıldığını öne sürmüştü. Yusuf akkaş’ın bu şikayeti sonrası yurt dışında bulunan Sedat Peker hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, Sedat Peker ise bu olayla ilgisinin olmadığını söylemişti.

Yusuf Akkaş şikayet Sonrasında da bir açıklama yapmış Sedat Peker’e yakın bir isim tarafından tehdit edildiğini söyleyerek kendisine şöyle bir mesaj geldiğini söylemişti:

“O mesajda Perşembe günü saat 14.00’a kadar İstanbul Başakşehir’deki ofise gelerek Reis’ten özür dileyecek, Reis kabul ederse oraya gidip elini öpecek, bunu yapmazsa şubelerinize domuz eti sokar, ilçe tarım ve hayvancılık bakanlığı üzerinize salarız. Bu da yetmez bize yakın gruplar var iki grubu şubenize yollarım silahlar ile birbirlerine girer bu işin arkasında bizim olduğumuzu kimse anlamaz. Göreceğiniz zararı siz kendiniz düşünün”

SEDAT PEKER SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Köfteci Yusuf’ta domuz eti çıktığı iddiaları sonrasında Sedat Peker’de sessizliğini bozdu. Açıklamasında Yusuf Akkaş’a destek veren Sedat Peker, Domuz eti var denmesi için mutlaka devletin birebir depolara gidip tespit etmesi gerektiğini dile getirdi. Köfteci Yusuf’a gösterilen tepkiye eleştirilerde bulunan Sedat Peker, “Her Köfteci Yusuf konuşulduğunda ismimin geçmesi eğlenceli geliyordu. Ne Köfteci Yusuf’muş arkadaş, artık gerilmeye başladım. Köfteci Yusuf bana sevgi duyduğu için bir kez aramıştı, görüştük. Çayını bile içmedim. Biz onun sattığı kadar her Bayram kurban bağışlıyoruz. Ne zaman Köfteci Yusuf gündeme gelirse ben de TT oluyorum. Bu ne saçma iştir. Bu adam 12 bin kişi çalıştırıyor. Devlet bu domuz etlerini yakalamış mı?” İfadelerini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN KÖFTECİ YUSUF’A DESTEK

Sedat Peker’in bu açıklaması sonrası birçok ünlü isimden de Köfteci Yusuf’a destek geldi. O isimlerden biri de Ekonomist Özgür Demirtaş’tı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Özgür Demirtaş, “Aşağıda verdiğim örnekte Binde Bir oranını kullandım. UYARI Geldi. Özgür hoca ne kadarlık Domuz eti kullanıldığı belli DEĞİL diye. “Benim düşüncem hala aynı. Gelin MATEMATİK yapalım: BİNDE bir değil tam YÜZ kayı BİNDE YÜZ, yani %10 Domuz eti kullanmış olsunlar: Köfte Maliyetleri 1000 Birim olsun. Kira, Çalışan, Elektrik vs vs maliyetleri 4000 Birim olsun. Toplam maliyet 5000 Birim olsun. Domuz eti normal etin yarısı kadar pahalı olsun (ki kesinlikle değil). Bu durumda 1000 birimlik et maliyeti 950 Birim. Toplam Maliyet 5000 değil 4950 Birim olur! Siz bana bu işletmenin maliyeti 5000’den 4950’ye indirmek için BİLEREK ve İSTEYEREK böyle bir RİSK mi aldığını söylüyorsunuz?” Dedi.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-2.jpg

Köfteci Yusuf’a destek veren başka bir isimse ünlü deprem bilimci Övgün Ahmet Ercan oldu. Sosyal medya hesabından köfteci Yusuf’a destek paylaşımı yapan Ahmet Ercan, “Kimileri konuyu halen anlamamış:yok köftesi iyi/kötü, ucuz/pahalı diye tartışıyorlar. Konu şu: işinde başarılı, halktan biri olan Köfteci Yusuf’u yok etmek için bir domuz tuzağı düzenleniyor. Bu korkunç ortamda, Köfteci Yusuf ile dayanışmak gerek” ifadelerini kullandı.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-3.jpg

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül’de Köfteci Yusuf’a destek veren isimler arasında yer alıyor. Domuz eti iddiaları gündeme geldikten sonra yaptığı paylaşımda devlet açıklamazsa Ben açıklayacağım diyen Mustafa Sarıgül bu defa köfteci Yusuf’a destek paylaşımı yaparak “Desteğimiz sizinle. Yusuf kardeşim can Erzincan’a bekliyorum, en görkemli şubeni burada açacağız.” Dedi.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-4.jpg

Siyaset dünyasından bir destek de İYİ Parti milletvekili Metin Ergun’dan geldi. Yakınları ile birlikte Köfteci Yusuf’un bir şubesine giden Ergun bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-5.jpg

Yine İYİ Parti Bursa milletvekili ve İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş’ta Bursa’daki Köfteci Yusuf şubesine giderek destek veren isimler arasında yer aldığı nokta Toktaş sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa “Yemek resmî paylaşmak adetim değildir ancak bu resmi paylaşmayı bir görev sayıyorum. Köfteci Yusuf kardeşimizi şahsen tanımam ama hikayesini iyi bilirim. Bahsi geçen hatayı yapmış olma ihtimalini mümkün görmüyorum. Rabbim iş rastlığı versin” notunu düştü.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-6.jpg

Köfteci Yusuf’a destek veren isimlerden biri de Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım oldu. Köfteci Yusuf şubesinin önüne giden Özkan Yalın, kumpas kurulduğunu iddia ederek bir video çekti.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-7.jpg

 

Spor dünyası da Köfteci Yusuf’a destek vermeye devam ediyor. Denizlispor Geçtiğimiz günlerde maddi olumsuzluklar nedeniyle takım otobüsünü satışa çıkarması ile gündeme gelmişti. Denizlispor’un sosyal medya hesabından köfteci Yusuf’a destek paylaşımı yapıldı.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-8.jpg

Denizlispor paylaşımında oyuncularının Köfteci Yusuf’ta yemek yediğini belirterek “Son dönemde sosyal medyada çıkan haberler sonrası, Yerli markamız Köfteci Yusuf’un yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” notunu düştü.

Meslektaş Bedrettin Aydoğdu da Köfteci Yusuf’a destek veren isimler arasındaydı. Bedri Usta lakabı ile tanınan ünlü Kebapçı Aydoğdu, bir video çekerek köfteci Yusuf’a desteğini dile getirdi. Bedri Usta yayınladığı destek mesajında, “Böyle bir şeye inanmıyorum. 290 şubesi olan birisi böyle bir şey yapmaz. Bugünde destek amaçlı köfte yemeye geldim” dedi.

https://www.bayburtmedya.com/wp-content/uploads/2024/10/Iste-Kofteci-Yusufa-destek-veren-unluler-9.jpg

Köfteci Yusuf’a vatandaşlardan da destek geliyor. Birçok kişi Köfteci Yusuf şubelerine Akın ederken domuz eti iddialarının kumpas olduğu düşünülüyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 17.10.2024 08:52

İLGİLİ HABERLER