Dünya
  • 24.9.2024 22:10

İsrail Hizbullah komutanlarından Kubeysi'nin öldüğünü bildirdi

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi'nin öldüğünü bildirdi.

İsrail ordusu, Lübnan'daki saldırılarda 2 Hizbullah füze komutanının daha öldürüldüğünü söyledi

CNN'den Benjamin Brown'dan 

İsrail ordusu Salı günü, Hizbullah'ın füze birliklerinin üst düzey isimlerinden İbrahim Kubeysi'nin öldürüldüğünü iddia ettiği hava saldırısında, militan grubun iki komutanının daha öldürüldüğünü iddia etti. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), daha önce Kubeysi'nin Salı günü Lübnan'ın güneyindeki Beyrut'ta bir apartman binasına düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü iddia etmişti. 

IDF'ye göre Kubeysi, hassas füze de dahil olmak üzere Hizbullah'ın çeşitli füze birimlerine komuta ediyordu. "Saldırı sırasında Hizbullah'ın füze ve roket dizisindeki diğer önemli komutanlar da oradaydı" dedi. 

İran destekli Lübnanlı militan grup Hizbullah, Pazartesi sabahından beri ölüm bildirimleri yayınlamadı ve CNN'in yorum talebine yanıt vermedi. Grup genellikle üyelerinin öldürüldüğünü ifşa ediyor ancak Pazartesi sabahı İsrail'in yoğun hava saldırısının başlamasından bu yana bunu yapmadı. 

Salı akşamı Tel Aviv'den konuşan İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı operasyonunu mümkün olduğunca kısa bir süre için yürütmeyi hedeflediğini ancak bunun daha uzun sürmesine de hazırlıklı olduklarını söyledi.

Salı günü Lübnan'dan yapılan roket saldırılarında "birkaç (İsrail) askerinin hafif yaralandığını" da sözlerine ekledi. 

Güncellenme Tarihi : 24.9.2024 22:33

İLGİLİ HABERLER