Gündem
  • 17.6.2024 18:17

İsrail iki günde 12 asker kaybetti

İşgal ordusu, Gazze'deki çatışmalarda yeni bir askerin öldürüldüğünü duyurdu... ve son iki günde ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi.


İşgal ordusu, 16 Haziran 2024 Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde Filistin direnişiyle yaşanan çatışmalarda bir askerinin öldürüldüğünü, son iki günde ölü sayısının 12'ye yükseldiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, daha fazla ayrıntı verilmeden, "Nahal Tugayı'nda savaşçı olan Çavuş Tzur Avraham (22 yaşında), güney Gazze Şeridi'ndeki çatışmada öldürüldü" denildi.

Aynı açıklamada ordu, Cumartesi günü Refah kentindeki Tel el-Sultan kampında zırhlı pusuya düşerek 8 asker ve subayın öldürüldüğü sekizinci zayiatın ismini duyurdu.

 

Cumartesi günü İsrail ordusu, Refah'ın batısındaki Tel el Sultan kampında zırhlı bir araca patlayıcının isabet etmesi sonucu 8 askerin öldüğünü kabul etti ve 7 askerin ismini o tarihten bu yana farklı zamanlarda açıkladı. Cumartesi.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, sekiz kişinin öldürüldüğünün açıklanmasının ardından İbranice Kanal 12'de yayınlanan bir basın toplantısında şunları söyledi: "Askeri operasyonlarla kaçırılanların (tutukluların) tamamını geri veremeyiz."

Hagari, Refah'ta en az biri subay olmak üzere 8 askerin öldürüldüğü olayı uzmanlardan oluşan bir ekibin dikkatle araştıracağını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 17.6.2024 18:25

İLGİLİ HABERLER