Gündem
  • 25.9.2024 18:54

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Lübnan'a karadan gireceklerini duyurdu

İsrail ordu komutanı, ordunun olası Lübnan kara harekâtına hazırlandığını söyledi

CNN'den Lauren Izso ve Mohammed Tawfeeq'ten

İsrail ordusunun en üst düzey generali Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ordunun Lübnan'a olası bir kara harekâtına hazırlandığını söyledi.

Askeri bir basın açıklamasına göre, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, kuzey sınırını ziyaret ederken askerlere, "Üstünüzden geçen jetleri duyuyorsunuz; bütün gün saldırıyoruz," dedi. "Bu, hem olası girişiniz için zemini hazırlamak hem de Hizbullah'ı aşağılamaya devam etmek için."

Çarşamba günü, üst düzey bir İsrailli generalin kara operasyonunun yakın olabileceğini söylemesi ikinci kez oldu. İsrail'in kuzeydeki üst düzey generali Tümgeneral Ori Gordin, ordunun "manevralara tamamen hazır olması gerektiğini" söyledi.

Bu açıklama, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Hizbullah'la yaşanan çatışma nedeniyle iki yedek tugayı göreve çağırdığını açıklamasından birkaç saat sonra geldi.

Halevi, askerlere, kuzeydeki 60 bin İsraillinin evlerine dönmesi için "bir manevra süreci hazırlıyoruz" dedi.

"Bu, askeri botlarınızın, manevra botlarınızın düşman topraklarına gireceği, Hizbullah'ın büyük askeri karakollar olarak hazırladığı köylere, yer altı altyapısına, üslenme noktalarına ve topraklarımıza fırlatma rampalarına sahip olarak gireceği ve İsrailli sivillere saldırılar düzenleyeceği anlamına geliyor" dedi.

"Bu bölgelere kuvvetle girmeniz, Hizbullah ajanlarıyla karşılaşmanız, onlara profesyonel, son derece yetenekli ve savaş deneyimi olan bir güçle karşılaşmanın ne anlama geldiğini gösterecek. Siz onlardan çok daha güçlü ve çok daha deneyimli bir şekilde geliyorsunuz. İçeri girecek, oradaki düşmanı yok edecek ve altyapılarını kesin bir şekilde yok edeceksiniz. Bunlar, kuzey sakinlerini daha sonra güvenli bir şekilde geri döndürmemizi sağlayacak şeylerdir."

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 20:03

İLGİLİ HABERLER