Gündem
  • 13.10.2024 18:37

İsrail Lübnan'daki kara harekatında iki haftadır ilerleyemedi..

İsrail'in Lübnan'a yönelik kara harekatının üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen Hizbullah roket atmaya devam ediyor

 

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a kara harekâtını başlatmasının üzerinden yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen İsrail'e onlarca roket atmaya devam ediyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) verilerine göre, Pazar günü yerel saatle 15:00 (ET 08:00) itibarıyla Hizbullah, Lübnan'dan İsrail'e 115 roket attı.

Mermilerin çoğu engellendi ancak İsrail yetkilileri bazılarının açık alanlara düşerek yangına neden olduğunu bildirdi. Yaralanma bildirilmedi.

Unutmayın: İsrail, 1 Ekim'de Hizbullah'ın sınır boyunca "anında tehditleri" ortadan kaldırmak için Güney Lübnan'a "hedefli ve sınırlı" bir kara harekâtı başlattı. IDF o zamanlar, hedeflerin Hizbullah'ın kuzey İsrail'i hedef alma ve ülkeye sızma yeteneğini yok etmeyi içerdiğini söyledi.

Güney Lübnan'daki çatışmalarda iki İsrail askeri ağır yaralandı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Pazar günü yaptığı açıklamada, Güney Lübnan'daki çatışmalar sırasında en az iki İsrail askerinin ağır yaralandığını bildirdi.

İkisi, İsrail ordusunun en az iki ayrı olayda yaşadığı çok sayıda kayıp arasındaydı. IDF tam sayıyı açıklamadı ancak "birden fazla askerin" yaralandığını söyledi.

Celile Tıp Merkezi'nden yapılan açıklamada, Güney Lübnan'daki çatışmalarda yaralanan 17 İsrail askerinin Pazar sabahından bu yana tesiste tedavi altına alındığı belirtildi.

Hastane sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada, "Tıbbi merkezin müdür yardımcısı Dr. Tzvi Shaleg, bunlardan dördünün durumunun orta, geri kalanların durumunun ise hafif olduğunu (çoğunun şarapnel yarası aldığını) bildirdi." dedi.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 18:54

İLGİLİ HABERLER