Gündem
  • 13.10.2024 18:17

Netanyahu : Lübnan'daki Barış Gücü artık hedefimiz, ülkeyi terk edin

Netanyahu, Lübnan'daki BM barış gücünün "tehlikede" olduğu konusunda uyardı…

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM'yi Lübnan'daki UNIFIL barış gücü güçlerinin "tehlikede" olduğu konusunda uyardı ve Genel Sekreter Antonio Guterres'ten onları oradan çıkarmalarını istedi.

What is UNIFIL, the U.N. peacekeeping force in Lebanon? - The Washington  Post

Netanyahu Pazar günü yayınladığı video açıklamasında, "Buradan BM Genel Sekreteri'ne doğrudan seslenmek istiyorum: UNIFIL'i Hizbullah'ın kalelerinden ve çatışma bölgelerinden çıkarmanızın zamanı geldi" dedi.

İsrail başbakanı, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) UNIFIL'den defalarca yeniden konuşlanmasını istediğini ancak bu taleplerin reddedildiğini söyledi. Netanyahu, barış güçlerinin varlığının "Hizbullah için insan kalkanı sağlamayı" amaçladığını iddia etti.

Netanyahu, "UNIFIL askerlerini tahliye etmeyi reddetmeniz onları Hizbullah'ın rehineleri haline getiriyor. Bu hem onları hem de askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atıyor" diye ekledi.

İsrail Başbakanı ayrıca bazı BM barış gücü mensuplarının yaralanmış olmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

"UNIFIL askerlerine verilen zarardan dolayı üzgünüz ve bu tür zararları önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak bunu sağlamanın basit ve gerekli yolu onları tehlike bölgesinden uzaklaştırmaktır," dedi. "Hemen şimdi, hemen yapılmalı."

Unutmayın: Güney Lübnan'da sadece iki gün içinde beş UNIFIL barış gücü askeri İsrail ateşiyle yaralandı. BM birliklerindeki yaralanmalar uluslararası kınamalara yol açtı.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 18:27

İLGİLİ HABERLER