Gündem
  • 10.8.2024 21:58

İsrail okulda sabah namazı kılan 100 kişiyi şehit etti.. Fotoğrafı görenler dehşete düştü

Arap tepkileri, İsrail işgalinin 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü şafak vakti, Gazze Şehri'nin merkezindeki Al-Daraj semtindeki Al-Tabaeen Okulu'nda sabah namazı sırasında yerinden edilmiş Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamı kınamaya devam etti. 100'den fazla şehit ve onlarca yaralı olurken, BM raportörü Francesca şunları söyledi: Arnavut: İsrail, Filistinlileri Amerikan ve Avrupa silahlarıyla yok ediyor.

İşgal ordusu, "Hamas üyelerinin okulun komuta merkezini IDF güçlerine ve İsrail'e karşı çeşitli terör saldırılarını gizlemek ve teşvik etmek için kullandığını" iddia ederek okulu hedef aldıklarını kabul etti.

Ayrıca okuyun

10 Ağustos 2024 Cumartesi günü El Ezher El Şerif, işgalin Gazze Şehri'nin El Daraj semtindeki El Tabain Okulu'nda yerinden edilmiş insanlara yönelik katliamını kınarken, Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi ve Güvenlik Politikası uzmanı Josep Borrell, Al-Tabaeen Okulu'ndaki ölü Filistinlilerin fotoğraflarından duyduğu dehşeti dile getirdi.

El Ezher El Şerif'ten yapılan açıklamaya göre, "işgal güçleri tarafından bugün Cumartesi günü şafak vakti, El Daraj mahallesindeki yerinden edilmiş kişilerin barındığı El Tabain Okuluna düzenlenen acımasız bombalamayı şiddetle kınıyoruz. Gazze Şehri'nin doğusunda, yerinden edilmiş insanlar sabah namazını kılarken, bu durum 100'den fazla Filistinlinin ölümüne ve düzinelerce kişinin yaralanmasına yol açtı." "Ağır yaralı."

Gazze'de bir sağlık yetkilisi: "El-Tabain" katliamında yaralananların büyük çoğunluğunda yanıklar oluştu ve uzuvlar kesildi... ve şehit sayısının artması da muhtemel..



Gazze Şehri Baptist Hastanesi müdürü Fadl Naim, 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü şunları söyledi: “İsrail işgal ordusunun El-Taba'een Okulu'nda gerçekleştirdiği katliamda yaralananların çoğu Şehirde ampütasyonlar ve tamamen yanıklar yaşandı.”

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Naim, "Bu korkunç katliam sonucunda şehit ve yaralıların sayısı çok fazladır ve bu gün, yaşadığımız savaşın en zor günlerinden biridir." ameliyathanelerde her an ölebilecek çok kritik vakaların bulunması nedeniyle artması muhtemel.

Naeem, "El-Tabaeen Okulu katliamında şimdiye kadar 70 şehidin kimlikleri tespit edildi, geri kalanı ise kimliklerinin belirlenmesi zor olan bir yığın vücut parçasından oluşuyor."

Sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle çok sayıda yaralı olduğu göz önüne alındığında, zor gerçeklik ve tıbbi personel, tıbbi malzeme ve sarf malzemelerinin yetersizliği nedeniyle enfeksiyonlar, önceliğe ve vakanın ciddiyetine göre tıbbi olarak tedavi edilmektedir."

Ayrıca, "Gazze Şehri'nde hizmet veren tek hastanenin Baptist Hastanesi olduğunu ve geçen 7 Ekim'den bu yana devam eden soykırım savaşı nedeniyle sağlık ekiplerinin tükendiğini" belirtti.

Şöyle devam etti: "Kuzey Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumu felaket ve trajiktir, özellikle de Baptist Hastanesi yaralıların hayatlarını korumak için en temel tıbbi imkanlardan ve kan ünitelerinden yoksundur."

Cumartesi günü şafak vakti Gazze'deki hükümetin medya ofisi, "İsrail işgal ordusu Gazze'deki El-Tabain Okulu'nda bir katliam gerçekleştirerek 100'den fazla şehidin ölümüne ve onlarca yaralanmaya neden oldu" dedi.

Ofisten yapılan açıklamada, "Bu bombalamanın açıkça Filistin halkımıza yönelik soykırım ve etnik temizlik suçu çerçevesinde gerçekleştiği" ifadelerine yer verildi.

"İşgal ordusunun, yerinden edilmiş insanları sabah namazı kılarken doğrudan bombaladığını" belirtti. Katliamdan tamamen İsrail ve Amerikan yönetimini sorumlu tuttu.


Gazze'deki Filistin Sivil Savunma sözcüsü Mahmud Basal ise yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze Şehri'ndeki El-Tabain Okulu'nu bombalamasının ardından vatandaşların cesetleri alev aldı" dedi ve olayı "korkunç bir katliam" olarak nitelendirdi. .”

Görgü tanıkları Anadolu'ya İsrail bombardımanının El-Tabain Okulu'ndaki yerinden edilmiş insanları doğrudan okul şapeline üç füzeyle hedef aldığını bildirdi.

Görgü tanıkları, ölenlerin cesetlerinin mescitte yığılmış kömürleşmiş vücut parçaları olduğunu, İsrail bombardımanının yoğunluğu sonucu bir kısmının da okul bahçesine dağıldığını ifade etti.

Anadolu gözlemine göre, El-Tabain Okulu'nun hedef alınmasıyla, İsrail ordusunun Gazze'de sadece bir hafta içinde bombaladığı, yerinden edilmiş kişilerin barındığı okulların sayısı 6'ya yükseldi ve geride çok sayıda ölü ve yaralı kaldı.

İsrail, Amerika'nın desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 131.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda.

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 10.8.2024 22:17

İLGİLİ HABERLER