Gündem
  • 21.8.2024 16:43

İsrail ordusu gaz sıktığı HAMAS tünelinde 6 israilli esiri öldürdü

İsrail ordusu: 6 rehinenin cesedi bulundu

Gazze Şeridi'nde ateşkes için çabalar sürerken, İsrail ordusu Han Yunus'ta 6 rehinenin cansız bedenlerinin bulunduğunu açıkladı.
İbrani gazeteleri içeride İsrailli esirlerin tutulduğundan habersiz olan İsrail askerlerinin hAMAS üyelerini tünelden çıkarmak içeriye zehirli gaz sıktıkarı, içerideki 6 rehinenin bu gaz nedeniyle öldüğünü yazdı..

İsrail ordusu: Bugün Gazze'de cesetlerini bulduğumuz İsraillilerin öldürülmesini araştırıyoruz, geri kalan rehineleri geri getiremeyeceğiz.

Ordu, rehinelerin cansız bedenlerinin pazartesiyi salıya bağlayan gece Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunduğunu, rehinelerin ailelerine bilgi verildiğini belirtti.

StandWithUs on LinkedIn: No words. Amiram Cooper (84) 🕯️ Yoram Metzger  (80)🕯️ Chaim Peri… | 82 comments

İsrail ordusunun açıklaması öncesinde de bir Kibbutz yönetimi, 79 yaşındaki Avraham Munder'in öldürüldüğünü duyurdu.

Ordu, Munder'in yanı sıra Yagev Buchshtab, Yoram Metzger, Haim Peri, Alexander Dancyg ve Nadav Popplevell'in cesetlerinin bulunduğunu bildirdi.İsrail medyasındaki haberlerde, beş erkek rehinenin yaşının 35 ile 80 arasında olduğu, ordunun daha önce bu rehinelerin öldüğünü ilan ettiği, Hamas tarafından kaçırıldıkları sırada hayatta oldukları aktarıldı.

Ölen İsrailli rehinelerden birinin oğlu: Netanyahu onları kurban etti, bedelini ödeyecek

Cenazesi Gazze Şeridi'nde bulunan İsrailli rehine Alexander Denzig'in oğlu Mati Denzig, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya saldırdı ve onu "hayatta kalmak için rehineleri terk etmekle" suçladı.

Ölen İsrailli rehinelerden birinin oğlu: Netanyahu onları kurban etti, bedelini ödeyecek


Kan Radyo'ya konuşan Denzig, babasının "esaretin ilk aylarında durumunun iyi olduğunu" kaydetti.

Şöyle ekledi: "O ve tüm rehineler iade edilebilirdi. Netanyahu rehineleri feda etmeyi seçti ve bedelini ödeyecek."

 

İsrailli rehinelerin cesetleri, rehine anlaşmasıyla ilgili iç anlaşmazlığı doğruluyor

İsrailli rehinelerin cesetleri, rehine anlaşmasıyla ilgili iç anlaşmazlığı doğruluyor

İsrail ordusu bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, "IDF ve Genel Güvenlik Servisi'nin dün gece gerçekleştirilen ortak operasyonda Yagiv Buchchav, Alexander Dentzig, Avraham Monder, Yoram Metzger, Nadav Poplul ve Haim Peri'nin cesetlerini kurtarabildiğini" duyurdu. Han Yunus bölgesi."

“Bu operasyon Paraşütçü Tugayı savaşçıları, Yahloum Birimi savaşçıları ve 98'inci Tümen liderliğindeki 75'inci Tabur savaşçıları tarafından Asayiş Teşkilatı güçleriyle işbirliği içinde gerçekleştirildi.”

İsrail tarafından verilen bilgilere göre Hamas'ın elinde halen 109 rehine bulunuyor.

Ancak bu rehinelerin çoğunun hayatta olmadığı tahmin ediliyor.

Hamas, geçen yıl 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda binden fazla kişiyi öldürmüş, 253 kişiyi de kaçırmıştı. Esir takası sonucu bu rehinelerin bazıları serbest kalmış, birkaçı da İsrail ordusunun operasyonu ile kurtarılmıştı.

Bu saldırı sonrasında İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği askeri operasyonlarda öldürülen Filistinlilerin sayısı ise Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 40 bini aştı.


 

Güncellenme Tarihi : 21.8.2024 16:54

İLGİLİ HABERLER