Dünya
  • 24.8.2024 21:43

İsrail Ordusu : Gazze'de bir askerimiz öldü onun üzerinde yaralı var

İşgal, Zeytun mahallesinde kurulan pusuda bir askerin öldürüldüğünü ve 12 askerin de yaralandığını kabul ediyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki mahalle sakinleri talepte bulundu
23 Ağustos 2024 Cuma günü İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin merkezindeki çatışmalar sırasında kendi saflarından bir subayın öldürüldüğünü ve 4 kişinin de ağır yaralandığını itiraf ederken, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelerdeki Filistinlilere onları tahliye etmeleri konusunda bilgi verdi. yeni bir saldırıya hazırlanıyor.

Ordudan yapılan kısa açıklamada, "Roş Ha'ayin (kuzey) şehrinden 24 yaşındaki Yarbay Avitar Atwar, Gazze Şeridi'nin merkezindeki çatışmalarda öldürüldü." ifadesine yer verildi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada Atwar'ın 6310 Tugayı'nda savaşçı olduğunu belirtti.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Al-Zaytun mahallesindeki çatışmalarda dört savaşçının da ağır yaralandığı belirtildi.

Ordu açıklamasında olayın niteliğine ilişkin ayrıntılar verilmese de İbrani Yayın Otoritesi, bunun bir İsrail kuvvetinin Gazze Şehri'ne düştüğü ayrıntılı bir pusu olduğunu bildirdi.

Pusuda 8 askerin de orta ve hafif yaralanmalarla sonuçlandığını, böylece ölen subayın yanı sıra toplam yaralı sayısının 12'ye ulaştığını belirtti.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, daha önce Cuma günü Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinin güneyinde çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurmuştu.

Tugaylar, Telegram platformunda şunları söyledi: "El Kassam Mücahidleri, Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinin güneyine giren düşman kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara giriyor ve kendi saflarında ölüm ve yaralanmalara neden oluyor."

Ordu tarafından yayınlanan resmi verilere göre, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana açıklanan toplam İsrail askeri sayısı 696'ya ulaştı; buna 333'ü aynı ayın 27'sinden bu yana Gazze'deki kara savaşlarında da dahil.

Yaralı asker sayısı 4 bin 357'ye ulaşırken, ölü ve yaralı sayısının daha büyük bir kısmını saklamakla ilgili yerel suçlamalarla karşı karşıya olan ordu verilerine göre, bunlardan 2 bin 232'si kara çatışmalarında yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 24.8.2024 21:55

İLGİLİ HABERLER