Gündem
  • 14.2.2024 13:13

İsrail ordusu itiraf etti.. HAMAS Gazze'ye yeniden hakim oldu

IDF albayı, Hamas'ın kuzey Gazze'de yeniden iktidara geldiğini söyledi

IDF Albayı Hezi Nachman, Gazze'nin kuzeyinde yüz binlerce insanın bulunduğunu ve bölgedeki Hamas yönetiminin geri döndüğünü söyledi.

Hezi Nachman Salı sabahı 103FM'e verdiği röportajda Hamas'ın kuzey Gazze'de iktidara geri döndüğünü söyledi ve İsrail ordusunun bunu durdurmak için yeterince çaba göstermediğini de sözlerine ekledi.

Menashe Tugayı'nın eski başkanı Nachman, Ben Caspit ve Yinon Magal ile konuşurken, kendisinin ve diğer bazı IDF komutanlarının imzaladığı savaş kabinesine gönderilen ve rehineler gelene kadar Gazzelilerin Kuzey'deki evlerine dönmelerine izin verilmemesi çağrısında bulunan bir mektubu tartışıyordu. Ev .

"Biz, çok basit bir taleple, siyasi yelpazenin her kesiminden 150 memurun yer aldığı bir forumuz" diye açıkladı. "Savaşın başında Gazze'nin kuzeyinin boşaltılması yönünde talimat alındı, biz de bu tahliyenin tamamlanmasını talep ediyoruz ve rehineler iade edilene ve Hamas tamamen yok edilene kadar kimsenin evine dönmesine izin verilmeyeceğini açıkça belirtiyoruz."

IDF albay, Gazze'nin kuzeyinde 500.000 kadar insan var. diyor

"Bugün Gazze'nin kuzeyinde 300.000 ile 500.000 arasında insan var, IDF'nin orada etkin bir şekilde faaliyet göstermeye yetecek askeri birliği yok, Hamas orada yeniden iktidara geliyor, silahlı silahlı kişiler sokaklarda dolaşıyor ve Gazze'de hayat eski günlerine geri dönüyor. Be'eri ve Netiv Ha'Asara sakinleri evlerine gidemezken eski rutin." diye devam etti. "IDF elinden geleni yapıyor ama kuzey Gazze'de yalnızca 100-150.000 kişinin kaldığını düşünerek büyük bir hata yaptılar.

" Hamas teröristlerini halktan ayırmak imkansız . Bu yüzden Kuzey Gazze'nin tamamının boşaltılmasını talep ediyoruz. Cebalya'daki pazarın bu şekilde görünmesine izin veremeyiz."

"Bunu yapmamız gerekiyor, aksi takdirde bunun için faizle ödeyeceğiz" diye ekledi, tüm alanı hala halledilmesi gereken çok sayıda görevle bir savaş bölgesi olarak tanımladı.

Şu anda IDF'nin resmi tutumu, hiç kimsenin Gazze'nin kuzeyine geri dönmeyeceği yönünde ; ancak Hamas liderliğindeki bir pazar yerinin Cebalya'da açılmasına izin veren bir karışıklık olduğunu kabul ediyorlar. 

Güncellenme Tarihi : 14.2.2024 13:19

İLGİLİ HABERLER