Gündem
  • 14.10.2024 09:27

İsrail ordusu şokta.. Hizbullah dronu radarlara yakalanmadan birliğe nasıl ulaştı

İsrail ordusu, bir insansız hava aracının uyarı tetiklemeden İsrail'e nasıl girdiğini araştıracağını söyledi

 

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin, Hizbullah tarafından fırlatılan bir insansız hava aracının Pazar günü nasıl olup da alarm vermeden İsrail'e girdiğini araştıracağını söyledi.

Hagari, saldırıya uğrayan Binyamina yakınlarındaki askeri üsten yayınladığı video mesajında, "Olayı öğreneceğiz ve araştıracağız. Bir İHA'nın üsse uyarı yapılmadan nasıl girdiğini inceleyeceğiz." dedi.

Hagari, Hizbullah'a ait insansız hava aracının yerel saatle 19.00 civarında Lübnan'dan fırlatıldığını belirterek, İsrail'in savunmasında "bir iyileştirmeye" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hizbullah, İsrail'in hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirmek amacıyla Nehariya ve Akka'ya doğru onlarca roket fırlattığını belirtirken, Akka ve Hayfa bölgelerine de (bazıları ilk kez kullanılan) çok sayıda insansız hava aracı fırlattığını duyurdu.

Hizbullah, "Bu insansız hava araçları, tespit edilemeden İsrail savunma radarlarını aştı ve işgal altındaki Hayfa'nın güneyindeki Binyamina'da bulunan seçkin Golani Tugayı'nın eğitim kampındaki hedefe ulaştı ve onlarca subay ve askerin Lübnan'a saldırı hazırlığı yaptığı odalarda patladı... onlarca kişiyi öldürdü ve yaraladı" dedi.

İsrail ordusu saldırıda dört askerin öldüğünü söyledi. Acil servisler 60'tan fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Hizbullah, İsrail'i Pazar günkü saldırının "(İsrail'in) meydan okuyan halkına yönelik saldırılarını sürdürmesi durumunda bizi bekleyen şeyin kolay kısmı" olduğu konusunda uyardı.

İran destekli grup, Pazar günü İsrail ve Güney Lübnan'daki İsrail askerlerine, ordu üslerine ve kışlalarına 38 saldırı düzenlediğini duyurdu. Bu, İsrail'in Hizbullah'la savaşının başlamasından bu yana en fazla saldırı sayısı.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2024 09:47

İLGİLİ HABERLER