Gündem
  • 18.5.2024 11:33

İsrail savaş kabinesinde yumruklar konuştu

225 gündür İsrail'in yoğun saldırı altında kalan Gazze'de can kaybı 35 bini aştı. Hamas yaptığı son açıklamada "Halkımıza yönelik saldırıyı durdurma konusundaki tüm arzumuza rağmen, düşmana karşı uzun bir yıpratma savaşına hazırız" ifadelerini kullanırken ABD ve Arap ülkelerinin savaş sonrası Gazze planı ortaya çıktı. İsrail güvenlik kabinesinde ise tansiyon yükseldi, yumruklar konuştu.

İsrail kabine toplantısında yumruklar konuştu

Walla haber sitesinde yer alan bilgilere göre, İsrail güvenlik kabinesi toplantısında Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ile savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot arasında tartışma çıktı.

Toplantıda söz alan Eisenkot, hükümetin aylardır savaşta stratejik kararlar almaktan kaçındığından şikayet ederken sözleri aşırı sağcı bakan Ben Gvir tarafından kesildi."Sizi yeterince dinledik General" diyen Ben Gvir, Eisenkot'u Hamas'ın 7 Ekim saldırısına yol açan politikaların sorumlusu olmakla suçladı.

"Sözlerimi kesmeyi bırak" diyen Eisenkot Ben Gvir'i sınırları aşmaması konusunda uyardı. Ancak gerilim giderek tırmandı.

Toplantının ilerleyen saatlerinde Eisenkot'un zorunlu askerlik hizmetine alınmayan Ben-Gvir'e 'asker kaçağı' dediği ve onu yumrukladığı öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 18.5.2024 11:46

İLGİLİ HABERLER