Gündem
  • 18.5.2024 11:51

Rehinelerin dirisini kurtaramayan İsrail, 3 rehinenin ölüsünü kurtarabildi

İsrail ordusu Gazze'de 3 rehinenin cesedinin bulunduğunu açıkladı

IDF Gazze'de rehineler Itzhak Gelerenter, Amit Buskila ve Shani Louk'un cesetlerini kurtardı
Ordu, üçünün 7 Ekim'deki partiden kaçtıktan sonra cesetlerini kaçıran Hamas tarafından öldürüldüğünü söylüyor; Gelerenter ve Buskila'nın yakın zamana kadar hayatta olduğu tahmin ediliyordu

İsrail ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada, askerlerin savaşın harap ettiği Gazze Şeridi'nde kendilerini kaçıranlar tarafından "öldürülen" üç rehinenin cesedini bulduğunu söyledi.

Askeri sözcü Daniel Hagari televizyonda yayınlanan konuşmasında, "İsrail Savunma Kuvvetleri (ordu), 7 Ekim'deki Hamas katliamı sırasında rehin alınan ve öldürülen rehinelerimiz Shani Louk, Amit Buskila ve Itzhak Gelerenter'in cesetlerini dün gece kurtardı" dedi. .

Nissim, askeri temsilcilerin kendisine Shani'nin cesedinin fotoğrafını gösterdiklerini ve Shani'nin kalıntılarının Gazze'den çıkarıldığını bildirdiklerini ve bunu yapan "cesur askerleri" övdüğünü söyledi.

Shani Louk, 7 Ekim'de Süpernova gösterisinin yakınında Hamas teröristleri tarafından öldürüldü ve cesedi bir IDF operasyonunda ele geçirildi ve 17 Mayıs 2024'te İsrail'e iade edildi. (Nezaket)

Benzer bir açıklamada Başkan Isaac Herzog, İsraillilerin "diğer rehinelerin bir an önce geri dönmesi için umut ve dua taşıdığını" ve "kaybettiklerimizin anısının kutsanacağını" söyledi.

Dosya – İnsanlar 14 Ocak 2024'te Re'im'deki Süpernova müzik festivali katliamının gerçekleştiği yeri ziyaret etti. (Chaim Goldberg/Flash90)

Bu arada Kanal 12, İsrail'in rehine müzakere ekibinin üst düzey bir üyesinin, Netanyahu hükümetinin IDF'nin güney Gazze kenti Refah'taki operasyonlarını daha da genişletme kararının rehinelerin hayatlarını riske atacağını söylediğini aktardı.

Ordu, cesetlerin nerede bulunduğuna ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Hamas savaşçıları 7 Ekim saldırısında çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdü ve yaklaşık 250 kişiyi de kaçırdı. Bunların yaklaşık yarısı o zamandan bu yana serbest bırakıldı; bunların çoğu, Kasım ayında bir haftalık ateşkes sırasında İsrail tarafından tutulan Filistinli mahkumlarla takas edildi.

Güncellenme Tarihi : 18.5.2024 12:08

İLGİLİ HABERLER