Dünya
  • 13.7.2024 13:26

İsrail Uçakları, yerinden edilmiş insanların barındığı El Mawasi bölgesini bombaladı..

İşgalcilerin yeni katliamında onlarca şehit ve yaralı.. Uçaklar, yerinden edilmiş insanların barındığı El Mawasi bölgesini bombaladı..


İsrail işgalinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı El Mawasi bölgesinde 13 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirdiği katliam sonucu onlarca Filistinli şehit oldu ve yaralandı .

İşgal savaş uçakları, yerinden edilmiş yüzbinlerce Filistinlinin bulunduğu Al-Mawasi'deki "Nas Döner Kavşağı" bölgesine bir dizi şiddetli baskın düzenledi.

'İsrail' Han Yunus ve Deyr el-Belah'ta korkunç katliamlar gerçekleştiriyor

İsrail işgal güçleri Han Yunus'ta korkunç bir katliam gerçekleştirirken, onlarca yaralı Kuveyt Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

İsrail işgali, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 281'inci günde de sürdürdü; onlarca Filistinli sivilin öldürüldüğü ve yaralandığı korkunç katliamlara imza attı.

İsrail işgal güçleri, kentin El-Mavasi semtine düzenlediği yoğun bombardımanda onlarca sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı Han Yunus'ta korkunç bir katliam gerçekleştirdi. Ölenlerin sayısının en az 70 olduğu belirtiliyor. 

Saldırıda şu ana kadar toplam can kaybı 100'ü aşarken, Han Yunus'tan gelen bilgilere göre, saldırının üzerinden bir buçuk saat geçmesine rağmen Kuveyt Hastanesi'ne hala şehitler getiriliyor. Sağlık Bakanlığı ise, İsrail'in sürekli bombardımanı nedeniyle sağlık altyapısının zarar görmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nin tamamının bu sayıda can kaybına tahammül edemeyeceğini belirtti.

İlk müdahale ekipleri ve kurtarma görevlileri, öldürülen ve yaralananlara ulaşmaya çalışırken onlarca ceset hâlâ enkaz altında kalmış durumda; Kuveyt hastanesinden gelen raporlara göre, yaralıların çoğu ağır yaralı. 

Gazze Şeridi'nin merkezinde, İsrail'in Deir al-Balah'ta bir eve düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk beş Filistinli hayatını kaybetti .

Ayrıca, Nuseyrat mülteci kampındaki el-Eşrin Caddesi'ndeki bir evi hedef alan hava saldırısında en az on Filistinli yaralandı. İsrail işgal güçlerinin bir diğer hava saldırısı da kampın kuzey bölgesini vurdu.

Güney Gazze Şeridi'nde, Deir al-Balah'a düzenlenen hava saldırısında iki sivil daha öldürüldü ve birkaç kişi yaralandı. Ayrıca, Han Yunus'un doğusundaki Qah al-Qurain bölgesinde evleri bombalandıktan sonra bir adam ve hamile eşi öldürüldü .

İsrail'in düzenlediği bir diğer hava saldırısında da Han Yunus'un doğusunda yer alan büyük Abasan kasabasının girişindeki El Tahrir istasyonu yakınlarındaki bir ev hedef alındı.

İsrail İHA'ları sivillere ateş açıyor

Kuzeyde, İsrail insansız hava araçları Gazze Şehri'nin güneybatısındaki güney Tell al-Hawa bölgesinde sivillere ateş açtı . Bu saldırı, şehrin batısındaki güney Rimal mahallesine yapılan topçu ateşiyle aynı zamana denk geldi.


 

Güncellenme Tarihi : 13.7.2024 13:33

İLGİLİ HABERLER