Gündem
  • 9.10.2024 14:10

İsrail'de bıçaklı saldırı.. 5 kişinin durumu ağır

Hadera'daki bıçaklı saldırıda altı kişi yaralandı, 5'i çok ağır

İki kurbanın durumu kritik, 3'ünün durumu ağır ve bir diğerinin durumu orta düzeyde; videoda şüpheli saldırganın silahlı siviller tarafından etkisiz hale getirildiği görülüyor

Hastane yetkilileri, yaralılardan ikisinin durumunun kritik, üçünün durumunun ağır, birinin durumunun ise orta olduğunu bildirdi.

Polis, başlangıçta saldırıların milliyetçi saiklerle yapılmadığını belirtmişti ancak saldırganın etkisiz hale getirilmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede bunun bir terör saldırısı olduğu doğrulandı.

זירת הפיגוע בחדרה

Hadera'daki bıçaklama sahnesi

 

זירת הפיגוע בחדרה

 

( Fotoğraf: Magen David Adom )

זירת הפיגוע בחדרה

Bıçaklamalar Hadera'nın birçok yerinde gerçekleşti ve MDA tarafından bildirilen ilk saldırıda üç kurban yer aldı. Kısa bir süre sonra Herzl Caddesi'nde iki kişi daha yaralı bulundu ve altıncı kurban daha sonra keşfedildi.

Şüpheli başlangıçta kaçmaya çalıştı ancak sonunda büyük bir polis gücü ve silahlı siviller tarafından yakalandı. Silahlı ve kask takmış olmasına rağmen yere yatma emrine uymayınca bacağından vuruldu ve etkisiz hale getirildi.

Hadera Belediye Başkanı Nir Ben Haim, şehrin güvenlik ekiplerine devriyeleri artırmaları ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaları talimatını verirken, durum tamamen kontrol altına alınana kadar okulların ve anaokullarının kilitli kalmasını emretti.

MDA sağlık görevlileri, 30'lu ve 50'li yaşlardaki iki erkek ve orta düzeyde durumda olan 70 yaşında bir erkek olmak üzere kurbanları tedavi etti ve tahliye etti. Kısa süre sonra ek yaralanmalar bildirildi. Altı yaralı da daha ileri tedavi için Hadera'daki Hillel Yaffe Tıp Merkezi'ne nakledildi.

רגע נטרול המחבל שביצע את הפיגוע בחדרה

Şüpheli bıçakçı polis tarafından gözaltına alındı

 

זירת הפיגוע בחדרה

Hadera'daki bıçaklama sahnesi

MDA kıdemli sağlık görevlisi Vicky Kelly, olayı "birden fazla lokasyonu kapsayan karmaşık bir olay" olarak tanımladı ve ekledi: "Çok sayıda MDA birimi konuşlandırdık, bildirilen olay yerlerini taradık ve yaralıları hastaneye taşımadan önce hayat kurtarıcı tedavi uyguladık."

Güvenlik güçleri, devam eden savaş ve 7 Ekim katliamının birinci yıl dönümünün kutlanması nedeniyle gerginliğin daha da artması nedeniyle tatil döneminde yüksek alarma geçti.

Yetkililer daha önce bu dönemde saldırı riskinin artacağı uyarısında bulunmuş, Hamas'ın saldırısının İbranice yıldönümü olan Simhat Tora'yı potansiyel bir patlama noktası olarak belirlemişlerdi.

Güncellenme Tarihi : 9.10.2024 14:15

İLGİLİ HABERLER