Gündem
  • 17.6.2024 12:30

İsrail'de şok gelişme.. Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Gantz ve Eisenkot'un emekliliğinden 8 gün sonra: Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Devlet kampı üyelerinin hükümetten istifa etmesi ve Ben Gabir'in sınırlı güvenlik forumuna katılma talebinde bulunmasının ardından başbakan, 7 Ekim saldırısının ardından kurulan savaş yönetimi kabinesinin dağıldığını bakanlara bildirdi.

Savaş Kabinesi Kriya'da toplandı

İsrailli bir yetkilinin bugün yaptığı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, merkezci eski general Benny Gantz'ın hükümetinden ayrılmasının ardından gelen ve geniş çapta beklenen bir hareketle altı üyeli savaş kabinesini feshetti.

Netanyahu, koalisyonundaki milliyetçi-dindar ortaklar olan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in savaş kabinesine dahil edilme talepleriyle karşı karşıya kalmıştı; bu, ABD dahil uluslararası ortaklarla gerginlikleri artıracaktı.

Netanyahu savaş kabinesini feshetti:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bakanlar Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un bir hafta önce istifa etmesinden sonra savaş kabinesini feshetti

İsrail'in Maariv ve Ynet haber sitelerinin bildirdiğine göre, İsrail başbakanı duyuruyu dün geceki kabine toplantısı sırasında yaptı.

6 KİŞİLİK SAVAŞ KABİNESİNDE KİMLER VAR?
İsrail savaş kabinesi, İsrail-Hamas savaşının başlamasından beş gün sonra, 11 Ekim 2023'te kuruldu . Savaş kabinesi Netanyahu, savunma bakanı Yoav Gallant'ın yanı sıra Ron Dermer ve Aryeh Deri'den oluşuyordu . 13 Haziran 2024'te eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ve Gadi Eisenkot savaş kabinesinden ayrıldı ve 17 Haziran'da kabinenin dağılmasına yol açtı.

Güncellenme Tarihi : 17.6.2024 14:07

İLGİLİ HABERLER