Gündem
  • 17.6.2024 12:22

Peygamber Efendimize hakaret eden ataist Diamond Tema hakkında soruşturma açıldı

Diamond Tema açıklaması! Soruşturma başlatıldı

Youtube'de bir programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Peygamberimize hakaret eden Diamond Tema adlı YouTuber hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca program hakkında erişim engeli de talep edildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Değirmenci, ''Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/ 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi.'' ifadelerini kullandı.

DİAMOND TEMA KİMDİR?

Diamond Tema, Arnavutluk'ta 1994 yılında doğmuş bir agnostik yazardır ve YouTube'da içerik üreten bir kişilik olarak bilinmektedir. Kendisi tarih, felsefe ve bilim konularında içerikler üretmektedir. Diamond Tema'nın evli olduğu belirtilmektedir.

Diamond Tema, medya sektöründe çalışmış ve yerel televizyonlarda yayın yönetmenliği yapmıştır. Ayrıca belgesel kameramanlığı da yapmış ve Balkan ülkelerinde televizyonlar için ve İstanbul Belediyesi için Osmanlı Tarihi'yle ilgili belgeseller çekmiştir. Kendisi agnostik bir düşünce yapısına sahiptir ve Tanrı'ya dair herhangi bir inancı olmadığını ifade etmektedir. Düşüncelerini tarafsız ve objektif bir şekilde aktarmaya çalıştığını belirtir.

Diamond Tema'nın gündeme gelmesinin sebebi, YouTube kanalında Hz. Muhammed hakkında ağır hakaret içerikli sözler sarf etmesi ve bu durumun halkın bir kesimini aşağılama suçunu oluşturmasıdır. Türkiye'deki İletişim Başkanlığı tarafından bu nedenle hakkında soruşturma başlatılmış ve kanalının erişime kapatılması talep edilmiştir.

 

Güncellenme Tarihi : 17.6.2024 12:56

İLGİLİ HABERLER