Gündem
  • 3.10.2024 10:52

İsrail'in BM elçisi, İran saldırılarına misilleme "yakında olacak"

İsrail'in BM elçisi, İran saldırılarına misilleme "yakında olacak" dedi

CNN'den Kathleen Magramo'dan

 İsrail'in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Danny Danon, CNN'den Kaitlan Collins'e yaptığı açıklamada, İsrail'in savaş kabinesinin seçeneklerini değerlendirdiğini ve İran'ın ülkeye şimdiye kadarki en büyük saldırısını başlatmasının ardından "boş oturmayacağını" söyledi  .

"Dün gece yaşananlar benzeri görülmemiş bir tepkiydi ve bugün Güvenlik Konseyi'nde söylediğim gibi bu çok güçlü ve acı verici bir tepki olacak. Yakında olacak."

Danon Çarşamba gecesi söyledi.

İran, İsrail askeri hedeflerine yaklaşık 200 balistik füze fırlatarak, İsrail genelinde sirenlerin çalmasına ve ülkenin gelişmiş savunma sistemlerinin harekete geçmesine neden oldu.

"Sanırım Orta Doğu'daki herhangi bir noktaya ulaşabilecek kapasiteye sahip olduğumuzu biliyorlar ve bunu nasıl yapacağımıza ve neyi hedefleyeceğimize karar vermek bize kalmış."

Danon, İsrail'in ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in yaklaşan yanıtında İran'ın nükleer tesisinin hedef alınmaması gerektiği yönündeki mesajına kulak verip vermediği sorulduğunda, "İran'ın nükleer kapasiteye ulaşmasını engellemek ABD ve diğer Batılı demokrasilerin sorumluluğunda olmalı, aksi takdirde çok geç olacak" dedi.

Danon, İsrail'in gerginlik veya savaş istemediğini ancak İran'ın büyük çaplı roket fırlatmalarına karşılık vereceğini söyledi.

"Ancak bunu hesaplanmış bir yanıt haline getirmemiz gerekecek çünkü İran ile tam bir savaş görmek istemiyoruz. Ve inanın bana, onlar da görmek istemiyor. Gazze'de Hamas'la savaştığımızda yeteneklerimizi gösterdik ve Lübnan'da Hizbullah'la savaşıyoruz. Bizimle savaşa başlamadan önce Beyrut'ta ve Gazze'de neler olduğuna bakmalılar."

 


 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2024 11:57

İLGİLİ HABERLER