Dünya
  • 24.8.2024 23:54

İsrail'in BM temsilcisi sinirlendi.. "Takım elbiseli terörist"...

 İsrail'in Birleşmiş Milletler temsilcisi Güvenlik Konseyi oturumunda sinirlendi

İsrail'in Birleşmiş Milletler'deki yeni temsilcisi Danny Danon, Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu'daki çözüme ilişkin oturumunda yaptığı konuşmada, Filistinli temsilci Riyad Mansur'u "takım elbiseli bir terörist" olarak tanımladı.

Filistin'in BM Temsilcisi Mansur, İsrail'in yıkımlarını BM'li yetkililere  şikayet etti

Danon, "Siz Filistin halkını temsil etmiyorsunuz Sayın Mansur. Siz takım elbiseli bir teröristsiniz. Bunu yapmazsanız onlardan birisiniz demektir."

Ona göre Filistin Daimi Gözlemcisi, bu göreviyle "nefret ve şiddete kışkırtma dışında kesinlikle hiçbir şey başaramadı."

Danon, 2015-2020 yılları arasında İsrail'in Birleşmiş Milletler'deki daimi temsilcisi olarak görev yaptı ve bu yılın Ağustos ayında bu göreve geri döndü.

Gazze Şeridi'ndeki muhabirimiz Mustafa El Bayed, bugün sabah saatlerinde İsrail'in şafak vaktinden bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 44'ten fazla kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi .

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi Filistin verilerine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısı ve savaşında ölenlerin sayısı 40.265'e , çeşitli yaralanmalı 93.144 kişiye yükseldi.




 

Güncellenme Tarihi : 25.8.2024 00:02

İLGİLİ HABERLER