Gündem
  • 1.9.2024 23:50

İsrail'in en büyük işçi sendikası pazartesi gününden itibaren ülke çapında grev çağrısında bulundu

İsrail'in en büyük işçi sendikası pazartesi gününden itibaren ülke çapında grev çağrısında bulundu

CNN'den Eugenia Yosef ve Eyad Kourdi'den

İsrail Genel Emek Federasyonu (Histadrut) Başkanı Arnon Bar-David, Tel Aviv'de rehine ailelerinin temsilcileriyle yaptığı "zorlu ve gergin" toplantının ardından pazartesi sabahı ülke çapında genel grev çağrısında bulundu.

Bar-David, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında grevin yerel saatle sabah 6'da başlayacağını ve İsrail'in ana uluslararası havaalanının kapatılmasını içereceğini söyledi. Ancak Ben-Gurion Havaalanı'nda yapılan açıklamada, havaalanının "2 Eylül Pazartesi günü uçuşlara ve inişlere açılacağı" belirtildi.

Bar-David, "Aşağı doğru bir sarmaldayız ve ceset torbaları almaya devam ediyoruz," dedi. "Sadece bir grev şok edici olurdu ve bu yüzden yarın sabah 6'dan itibaren tüm İsrail ekonomisinin kapanmasına karar verdim."

İsrail'in en büyük sendikası olan Histadrut'un lideri, diğer örgütleri de greve katılmaya çağırarak, "rehinelerin çığlığını haykırmaları" çağrısında bulundu. Rehineler için bir anlaşma yapılmasının gerekliliğini vurgulayan lider, siyasi kaygıların ilerlemeyi engellediğini savundu.

Bar-David ayrıca toplumsal bölünmelerin sona ermesi çağrısında bulunarak, İsrail'in artık birlik olmadığını ve "makul bir rutine" geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Hatırlatma: İsrail Savunma Kuvvetleri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas tarafından Gazze Şeridi'nde öldürülen altı rehinenin cesetlerini bulup kurtardıklarını ve onları İsrail topraklarına iade ettiklerini söyledi.

Bu durum, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma sağlayamaması nedeniyle yeni bir öfkeye yol açtı .

Hamas tarafından esir alınanların ailelerini temsil eden Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu, "Anlaşmanın imzalanmasındaki gecikme, bu kişilerin ve diğer birçok rehinenin ölümüne yol açtı" dedi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 1.9.2024 23:52

İLGİLİ HABERLER