Gündem
  • 21.6.2024 00:09

İsrail'in komuta merkezi vuruldu.. Çok sayıda ölü yaralı var

Kassam Tugayları duyurdu! İsrail'in komuta merkezi imha edildi! Çok sayıda ölü var
İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail ordusuna ait bir kontrol ve komuta merkezini havan toplarıyla bombaladığını ve askerler arasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu duyurdu.

Kassam'ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi'nde İsrail ordusuna ait kontrol ve komuta merkezinin ağır kalibreli havan toplarıyla bombalandığı ifade edildi.

İSRAİL'İN KOMUTA MERKEZİNDE ÖLÜ VE YARALI ASKERLER VAR
Açıklamada, saldırıda can kayıpları olduğu, ölü ve yaralıları nakletmek için ise bölgeye Black Hawk ve Yasour tipi 2 helikopterin iniş yaptığının gözlendiği aktarıldı.

Öte yandan İsrail ordu radyosu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde zırhlı birliklerden iki askerin tanksavar füzesi saldırısıyla ağır yaralandığını duyurdu.

KASSAM'DAN İSRAİL'E PEŞ PEŞE OPERASYON
Öte yandan Kassam Tugayları komuta merkezi saldırısının ardından bir duyuru daha yaparak Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde İsrail ordusuna ait bir tankın imha edildiğini ve askerlerin öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Mayıs'tan bu yana karadan işgalin sürdüğü Refah'ın batısındaki Tel Sultan Mahallesinde İsrail güçlerinin hedef alındığı belirtildi.

'ASKERLERİN CESETLERİNİN KALDIRILMASI SAATLER SÜRDÜ'
Birkaç gün süren takibin ardından İsrail zırhlı güçlerine El-Bahr Caddesi üzerinde pusu hazırlandığı, sabah saatlerinde İsrail ordusuna ait Merkava tankının geçtiği sırada döşenen mayının patlatıldığı kaydedildi.

Saldırı sonucunda tankın imha edildiği ve içerisindeki askerlerin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, "askerlerin cesetlerinin ve tankın enkazının kaldırılmasının saatler sürdüğü" ifade edildi.

İsrail ordusu daha önce, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 311'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 662 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

İsrail medyası Gazze'de 11 askerin öldürüldüğünü söylüyor

İsrail medyası, işgalci güçler açısından "felaket" bir günde Gazze ve Refah'ta 11 askerin öldüğüne ilişkin haberleri sızdırdı.

İsrail medyası, Gazze Şeridi'nde Filistin Direnişiyle yaşanan çatışmalar sırasında 601'inci Muharebe Mühendislik Taburu ve 129'uncu Tabur'dan 11 askerin öldürüldüğünü, iki askerin de yaralandığını bildirdi .

Şu ana kadar işgalin askeri komutanlığı, söz konusu taburlardan sekiz subay ve askerin öldürüldüğünü itiraf etti.

İsrail medyası, Gazze'nin merkezinde "ciddi" bir olay bildirdi; burada IOF, 129. Tabur'dan iki ek askerin el yapımı patlayıcı (IED) nedeniyle öldüğünü ve iki askerin daha yaralandığını kabul etti.

IOF ayrıca Givati ​​Tugayı'ndan bir askerin öldüğünü doğruladı. Birkaç gün önce Refah'taki kavgalarda aldığı ağır yaralardan dolayı hayatını kaybetmişti .

Daha önce IOF, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'taki Tell el-Sultan mülteci kampında Namer zırhlı personel taşıyıcısına isabet eden patlayıcının neden olduğu sekiz asker ve subayın öldüğünü bildirmişti . Ölenler arasında 601'inci İstihkam Taburu'ndaki bir bölüğün komutan yardımcısı da vardı.

Ayrıca birkaç gün önce Gazze'nin güneyinde binbaşı rütbesindeki bir bölük komutanı ve diğer üç asker öldürülmüştü.

Bu son kayıplarla birlikte Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail askerlerinin ölü sayısı 661'e yükseldi. Buna Gazze'deki kara harekâtının başlangıcından bu yana öldürülen 311 asker de dahil. Ayrıca ordunun açıkladığı rakamlara göre 3 bin 617 asker de yaralandı.

İsrail medyası, Cumartesi günü saat 05.00'te Refah'ta yaşanan olayı "felaket" olarak nitelendirirken, Tell el Sultan mahallesinde  zırhlı bir aracın hareket halindeyken devreye girdiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2024 00:15

İLGİLİ HABERLER