
İsrail'in saldırısında yaralı kurtulmuştu.. İsrail'in beni neden öldürmek istediğini biliyorum
'Deprem olduğunu sandım': Hamaney'in üst düzey danışmanı İsrail saldırısından sağ kurtulduktan sonra yeniden ortaya çıktı
İranlı güvenlik şefi Ali Şemhani, evinin çökmesinden sağ kurtulduktan sonra yeniden ortaya çıktı ve kurtarılmadan önce üç saat boyunca enkaz altında kaldığını açıkladı
İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kıdemli danışmanı Ali Şemhani , bu ayın başlarında Tahran'daki evini hedef alan İsrail hava saldırısından kurtulmasının ardından cumartesi günü ilk kez kamuoyunun önüne çıktı.
İsrail saldırılarını izleyen ilk raporlar Shamkhani'nin öldürüldüğünü iddia ederken, diğerleri onun ciddi şekilde yaralandığını söyledi. Geçtiğimiz hafta hayatta kaldığını doğruladı. O zamanlar "Yaşamak benim kaderimdi" demişti.
Cumartesi günü İran medyası, Shamkhani'nin evinin yıkıntılarının görüntülerini yayınladı. Televizyonda yayınlanan bir röportajda, üç saat boyunca enkaz altında kaldığını ve şu anda iç yaralanmalarından kurtulduğunu açıkladı.
"Göğsüm ezildi," dedi Shamkhani, akciğer rehabilitasyonu için kullanılan bir solunum cihazı aracılığıyla konuşurken. "Enkaz altında sabah namazını kıldım," diye ekledi. "İlk başta bunun bir deprem olduğunu düşündüm. Ama bir aracın sesini duyduğumda bunun olmadığını anladım."
Shamkhani neden hedef alındığını söylemeyi reddetti ancak ekledi, "İsrail bana neden saldırdığını biliyor ve ben de biliyorum. Ama söyleyemem."
İran'ın güvenlik teşkilatında üst düzey bir isim olan Shamkhani, daha önce İran'ın donanma komutanı, savunma bakanı ve Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi sekreteri olarak görev yaptı. Ayrıca İran ordusunun Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne liderlik etti ve bir zamanlar başkanlık adayı olarak görülüyordu.
