Gündem
  • 11.8.2024 23:55

İsrail'in Ürdün Vadisi'nde bir Yahudi yerleşimci pusuya düşürülüp öldürüldü

Ürdün Vadisi'nde açılan ateş sonucu bir yerleşimci öldü, bir diğeri de yaralandı

Yetkililere ve basında çıkan haberlere göre, Pazar öğleden sonra Ürdün Vadisi'nde meydana gelen silahlı saldırıda İsrailli bir yerleşimci öldü, bir diğeri de yaralandı.


İsrail ordusu kısa bir açıklama yaparak, Bisan şehrinin güneyinde yer alan Ürdün Vadisi bölgesindeki bir yerleşim yeri olan "Mahula" kavşağından geçen bir arabadan silah sesi aldığını bildirdi.

Buna karşılık İsrail Ordu Radyosu, operasyonun bir yerleşimcinin hafif ila orta şiddette yaralanmalarla sonuçlandığını bildirdi ve çatışma alanının yakınında durumu kritik olan başka bir yaralının bulunduğunu söyledi.


Kanal 7, silahlı saldırının Shadmaut Makhola yerleşimi yakınında iki yerde gerçekleştiğini, ilk bölgede bir yaralının orta derecede yaralandığını, ikinci lokasyonda ise yaralı bir kişinin büyük tehlike altında bulunduğunu bildirdi. Ambulans servisi onun öldüğünü duyurmadan önce.

Edinilen bilgiye göre saldırının faili olay yerinden kaçarken, İsrail ordusu da bölgeye takviye göndererek faili aramaya başladığını duyurdu. Ayrıca bölgedeki Tayasir kontrol noktası ve Hamra kontrol noktasını da kapattı. 

Güncellenme Tarihi : 12.8.2024 00:04

İLGİLİ HABERLER