Gündem
  • 17.5.2024 01:45

İsrailli asker anneleri Netanyahu'nun kapısına dayandı.. Çocuklarımızı GAZZE'den çek

İsrail askerlerinin anneleri Netanyahu'ya benzeri görülmemiş bir saldırı başlattı.. Asker anneleri "Gazze'nin çamurundan çıkma" talebiyle bildiriye imza attılar.

Israeli Soldier Jailed for 18 Months After Killing Palestinian Attacker

Gazze'deki işgal savaşında savaşan yaklaşık 600 işgal askerinin annesi, İsrail Başbakanı'na benzeri görülmemiş bir saldırı başlatarak, Binyamin Netanyahu'nun " Gazze çözümü " olarak tanımladıkları durumdan bir çıkış yolu bulmasını talep eden bir bildiriye imza attı.

Israeli soldier Elor Azaria convicted over Hebron death - BBC News

İsrail gazetesi " Maariv " in haberine göre , Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın açıklamasının ardından askerlerin anneleri hükümetin politikasına kızarak, tek ağızdan şunları söyledi: "Oğullarımız boşuna hayatlarını kaybediyor, HAMAS onları gömüyor.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Çocuklarımız Netanyahu'nun cumhurbaşkanlığı mihrabında kollarını ve bacaklarını kaybediyor.”Ayrıca şunları ekledi: "Savunma Bakanı açıklamasında, Başbakanın sadece bir gelecek planlamadığını, aynı zamanda daha iyi bir gelecek planlamadığını, çocuklarımızı ve kaçırılan insanları derinlere gömdüğünü bize bildiriyor. Gazze." 

Çocuklarının "Boş yere hayatlarını kaybettiğini, Netanyahu ve ortaklarının mihrabında ellerini ve ayaklarını kaybettiğini, acilen Gazze'nin çamurundan bir çıkış yolu bulunmasını talep ediyoruz."

İsrailli askerlerin annelerine gönderilen mesaj, İsrail Savunma Bakanı'nın, Başbakan'ı Gazze'deki savaşın "ertesi günü" olarak bilinen durumu çözemediği için sert bir şekilde eleştirmesinin ardından geldi.

Gallant, "Karar vermemek en kötü seçimlerden birini yapmaktır" dedi. Şöyle ekledi: "Bu konu aylarca gündeme getirildi ve herhangi bir yanıt verilmedi. Ne yazık ki plan tartışmaya sunulmadı ve daha da kötüsü, başka bir alternatif de tartışmaya sunulmadı."

Ayrıca, sonuç olarak "stratejik, güvenlik ve askeri açıdan İsrail Devleti'ne tehlikeli bir alternatif olan, Gazze Şeridi'ndeki İsrail askeri yönetimi gibi tehlikeli bir eğilimin gelişmekte olduğu" sonucuna vardı.

Savunma Bakanı bunu, "Gazze'deki askeri yönetimin diğer alanların pahasına ana çaba haline geleceğini, kan dökülmesine ve büyük ekonomik maliyetlere yol açacağını" söyleyerek gerekçelendirdi. Gazze'de İsrail askeri veya sivil yönetimi kurmayı reddettiğini ifade etti.

Ayrıca Gallant, "Arap ülkeleri tarafından desteklenen Filistinli unsurların (adını vermediği) Gazze Şeridi'ni kontrol etmesini talep etti. Bu, hedeflerine ulaşmak için İsrail'in çıkarınadır" dedi.

Gallant, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu bir karar almaya ve "İsrail'in Gazze Şeridi üzerinde sivil kontrolüne sahip olmayacağını ve Gazze'de askeri yönetim olmayacağını ilan etmeye" çağırdı.

Daha önce, Çarşamba günü Netanyahu televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, kendi deyimiyle "Hamas sağlam kalırsa savaşın ertesi günü boş bir konuşma olarak kalacak" şeklinde konuşmalar yaptığını iddia etmişti.

Ayrıca şunu da ekledi: "Hamas'ın Gazze'yi askeri açıdan kontrol etmediği netleşene kadar, hiçbir parti güvenliğinden korktuğu için Gazze'nin sivil idaresini devralmaya hazır olmayacaktır."

Geçtiğimiz aylarda ABD başta olmak üzere birçok ülke defalarca Netanyahu'dan Gazze savaşının ertesi günü için bir plan sunmasını istemişti.

Filistin kaynaklarına göre İsrail ordusu, geçen 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce ölü ve yaralı bırakan yıkıcı bir savaş yürütüyor ve bu da Tel Aviv'in Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmasını gerektirdi. “soykırım” gerekçesi.

Güncellenme Tarihi : 17.5.2024 01:55

İLGİLİ HABERLER