İsrailli Bakan Gallant: "Nasrallah'ın halefi öldürülmüş olabilir"

1 dk okuma
İsrailli Bakan Gallant: "Nasrallah'ın halefi öldürülmüş olabilir"

Hızlı Özet

İsrail'in Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gallant, İsrail'in kuzeyine gerçekleştirdiği ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hasan Nasrallah'ın olası halefi olarak gösterilen Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in "muhtemelen öldürüldüğünü" ileri sürdü.

İsrail'in Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gallant, İsrail'in kuzeyine gerçekleştirdiği ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gallant, son saldırılarla Hizbullah'a "ağır darbe" vurduklarını savundu.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah dahil İsrail'in düzenlediği bir dizi suikasta değinen Gallant, "Hizbullah, lideri olmayan bir örgüttür, Nasrallah ortadan kaldırıldı, yerine geçen de (Safiyuddin) muhtemelen ortadan kaldırıldı. Bunun, olan her şey üzerinde dramatik bir etkisi var. Karar verecek kimse yok, harekete geçecek kimse yok." yorumunda bulundu.

Lübnan'daki saldırılara işaret ederek İran'a mesaj veren Gallant, "Lübnan'daki duman dağıldığında, İran da en değerli varlıkları olan Hizbullah'ı kaybettiğini anlayacak." ifadesini kullandı.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü.

Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor.

İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı.

Bu haber 1026 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son anda vazgeçti.. Trump'dan Salman'a Husi kazığı
Dünya

Son anda vazgeçti.. Trump'dan Salman'a Husi kazığı

Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın bizzat müdahale etmesi yönündeki çağrısının ardından bu hafta sonu Yemen'deki Husi milislerine karşı yeni bir Amerikan askeri harekatı emri vermeye çok yaklaştı , ancak planlanan saldırılar gerçekleştirilmeye yaklaşırken bu kararından son anda vazgeçti .

Habervitrini14318 Görüntüleme
DMM duyurdu: Uganda konulu belge sahte çıktı
Dünya

DMM duyurdu: Uganda konulu belge sahte çıktı

Dışişleri Bakanlığı amblemi ve anteti kullanılarak "Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba'nın Tehditleri Hakkında" başlığıyla yayımlanan metnin sahte olduğu ortaya çıktı. DMM, dijital imkanlarla kurgulanan belgeye itibar edilmemesi ve yalnızca resmi kaynakların takip edilmesi çağrısında bulundu.

Habervitrini12655 Görüntüleme
Husilerin Liderinden Türkiye ve Pakistan’a çağrı
Dünya
#turkiye#Pakistan#yemen

Husilerin Liderinden Türkiye ve Pakistan’a çağrı

Ensarullah lideri Abdulmelik El-Husi, Suudi Arabistan ile Mekke Savunma Anlaşması imzalayan Türkiye ve Pakistan’a, Riyad’ın siyasi ve mali tekliflerine itibar etmemeleri çağrısında bulundu. Husi ayrıca Suudi Arabistan’ın Kâbe örtüsünü Jeffrey Epstein’e verdiğini öne sürdü.

Habervitrini13593 Görüntüleme
Şii Husi general itiraf etti.. Amerika ve İsrail'i bilerek vurmuyoruz
Dünya

Şii Husi general itiraf etti.. Amerika ve İsrail'i bilerek vurmuyoruz

Sunucunun, "İsrail ve ABD bandıralı gemileri hedef almıyorsunuz. Umman'da Amerikalılarla masaya oturdunuz, öyle değil mi?" şeklindeki ısrarlı sorusu üzerine iddiaları kesin bir dille reddeden Husi yetkili, şunları kaydetti: 

Habervitrini10503 Görüntüleme