Medya
  • 4.11.2006 15:48

İSTANBUL'DA DON TEHLİKESİ

İSTANBUL - İstanbul'da kar yağışının bugünden itibaren azalması beklenirken, vatandaşlar buzlanmaya karşı uyarıldı.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin verilerine göre, İstanbul Cumartesi, sabaha karşı başlayan kar yağışının etkisi altına girdi. Meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM da alarma geçerek çalışmalarını hızlandırdı.
Kar yağışı sabah 05.00'dan itibaren Kağıthane, Sultançiftliği, Gaziosmanpaşa, Terkos bölgelerinde etkili oldu. Kar kalınlığı 2 ila 4 santimetre olarak ölçülürken, bugünden itibaren kar yağışının azalacağı, gece ise buzlanma olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, sürücüleri bu gece ve yarın gece yollarda meydana gelecek olan "siyah buz"a dikkat etmeleri konusunda uyardı.


AKOM'dan yapılan açıklamada, "Meteorolojik ihbar ile İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Sosyal İdari İşler, İSKİ, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü ekipleri kontrol noktalarında konuşlandırıldı. Ekipler olumsuzluk olabilecek bölgelerde ve ana arterlerde çalışmalarını sürdürüyor. Yol Bakım ve Onarım Ekipleri gece yarısından sonra ana arterlerde ve katılım noktalarında tuzlama çalışmaları yapacak. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri 9 bölge 16 şantiye de alarma geçti. Kar, Buzlanma ve göllenmelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Tuzlama, kar kürüme, su tahliye ekipleri önemli kavşaklar, katılım noktaları, meydanlarda hazır bekletiyor. Kar yağışı ile birlikte ekipler devriye halendi bölgelerin kontrol ederek olumsuzluklara müdahale ediyor. 750 personel her vardiyada 225 araç ile kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarına katılıyor. Hava koşullarının daha da sertleşmesi durumunda, personel sayısı arttırılacak. Ekipler ızgara, kanal, yol temizliği çalışmalarını sürdürüyor" denildi.


Olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.30 Mudanya, Armutlu, Yenikapı, Bostancı, 17.15 Bostancı Yenikapı, Armutlu, Mudanya, 14.30 Bandırma, Yenikapı, Bostancı, 17.00 Bostancı, Yenikapı, Bandırma deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, feribot seferlerinde herhangi bir aksama veya iptal olmadığı bildirildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde 10 ekip ile trafik kontrollerini sürdürüyor.


Selden etkilenen Beykoz ve Sarıyer'de de çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken AKOM yetkilileri, "Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü Lojistik Destek Merkezi sele maruz kalan Beykoz, Tokatköy, Ballı dere, Dereseki, Akbaba köylerinde vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşıladı. 142 personel, 6 büfe, 8 yemek dağıtım aracı ile 18 bin kişiye sıcak yemek, 4850 bin kumanya, 22 bin 500 bardak çay, 20 bin çorba, 3 bin koli gıda dağıtımı yapıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri Beykoz Bölgesi'nde 570 ev ve iş yerinde ön tespit yaptı. Sarıyer'de ise 102 adet ön tespit yaptı. Bölgelerde kesin hasar tespiti İlçe Belediye ve Valilik tarafından yapılalcak. İSKİ; Tokat Dere Bombalı Kolu Anadolu ve kemer Derece, 6 iş makinesi, 27 personel ile dere temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, sel baskınında evleri hasar gören 9 aileye barınma imkanı sağladı.


5 bin adet ekmek dağıtımı yapıldı. 700 kişiye mont ve bot; 400 aileye battaniye, 300 aileye yorgan, 150 halı, 80 soba dağıtımı kapı kapı dolaşılarak yapılıyor. Sele maruz kalan açık alanların tamamı dezenfekte edildi.


Öte yandan sele maruz kalan açık alanların tamamında dezenfekte çalışmaları yapıldı. Tokatköy'de 30 ev, Anadolu Kavağı'nda 18 ev, 2 askeri bina, Akbaba Köyü'nde ise 35 ev ilaçlanarak dezenfekte edildi. Bölgeden çıkarılan 10 kamyon biyolojik atık dezenfekte edilerek atık merkezine gönderilirken, Beyaz Masa ekipleri Akbaba ve Dereseki köylerinde 50 evde ihtiyaç tespiti çalışmalarını tamamladı. Ekipler Tokatköy'de çalışmalarını sürdürüyor. Beyaz Masa Birimine vatandaşlardan çeşitli konularda 14 ihbar geldi. İhbarlar İSKİ, Yol Bakım, İtfaiye, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İlçe Belediyelerine bildirildi" açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:53

İLGİLİ HABERLER