Yaşam
  • 7.9.2006 14:25

İŞTE BAŞKAN'IN KARİKATÜRLÜ CEVAPLARI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, estetik kurul aracılığıyla tasarımlar üzerinde yaptırımda bulunduğu iddiasıyla Mimarlar Odası Eskişehir Şubesinin gazetelere verdiği karikatürlü ilanları, yine karikatürle cevapladı.
      Büyükerşen, yaptığı açıklamada, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi tarafından hazırlanan karikatürlü ilanlarda projelerini taklit üzerinden geliştirdiği ve tasarımlara müdahale ettiği yönünde iddialara yer verildiğini, söz konusu üç karikatürde şahsının hedef alındığını belirtti.
      İlanların kamuoyunda yayınlanması nedeniyle kendisine cevap hakkı doğduğunu ifade eden Büyükerşen, iddialara cevap vermek üzere çizdiği üç karikatürün gazetelerde yayınlanmasını istedi.
      Büyükerşen, karikatürlerde, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Halit Halaç’ı konu aldı.
      Halaç, karikatürlerin ilkinde danışmanlığını yaptığı Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ile birlikte ’karnından konuşan kimse’ altyazısı ile ikinci karikatürde Büyükerşen’den mimarlık dersi alırken, son karikatürde de ’benim oğlum bina okur döner döner yine okur’ altyazısı ile çizildi.

OLAY

      Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi, 25-28 Ağustos tarihleri arasında bazı gazetelere verdiği karikatürlü ilanlarda şu görüşlere yer vermişti:
      "Mimarlık kaçamadığımız sanattır. Son günlerde mimari tasarımlara tashih verme sevdası, yüzyıllık derin uykusundan uyandı. Eline kalemi alan Büyükerşen, engin dünya görüşü ile çalakalem yapı cephelerini düzeltmeye çabalamaktadır.
      Küçük Avrupa tanımlamaları, biraz Küba enstantaneleri, unutulmaz Strazburg esintileri ve biraz da Prag fragmanlarını harmanlayarak, inanılmaz bir kent yaratma heyecanındadır. Taklit kimliksizliktir. Mimarlık müdahale kabul etmez.
      Estetik kurul mimariye dokunamaz. Bu anti-demokratik tavrın sona erdirilmesini, estetik kurul adı verilen tamamen öznel bakış açıları ile çizimlere müdahalelerde bulunan bu kurulun tasarımlar üzerinde yaptırımlarda bulunmasını istemiyoruz."

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:39

İLGİLİ HABERLER