İŞTE EN ZENGİN ÜNLÜLER...
WASHİNGTON - Forbes Dergisi'nin yaptığı araştırmaya göre medyanın gözdesi ve televizyon talk-showunun kraliçesi sayılan Oprah Winfrey 2005 yılının 100 ünlüsü arasında birinciliği açık farkla göğüsledi.
Forbes`un, medyadaki gücü, kazandıkları para ve gündemde yer almalarıyla ölçtüğü ünlülerin bu yılki yıldızı son 12 ayda 225 milyon dolar kazanan Winfrey oldu.
Golf oyuncusu Tiger Woods listede ikinciliğe layık görülürken, geçen sene birinci olan Mel Gibson bu yıl üçüncülüğe düştü.
Son günlerde hasılat rekoru kıran Star Wars filminin yapımcısı George Lucas 2004'te listeye giremezken bu yıl dördüncülüğü garantiledi. Komedyen Will Ferrell ve Dave Chappelle ilk kez 18'inci ve 78'inci sıraları paylaşırken Denzel Washington performansıyla 31'inci sıraya oturdu. Desperate Housewives dizisinin bayan oyuncuları Friends adlı komedi dizisinin oyuncularıyla yer değiştirdi ve 25'inci sırada görüldü.
Courtney Cox, Lisa Kudrow ise Tom Hanks, Jim Carrey ve Rolling Stones grubuyla kader birliği yaparak listede yer almadı. Friends dizisinin başrol oyuncusu Jennifer Aniston ancak 37'inci olabildi.
İlk 10'daki ünlüler sırasıyla şöyle: 1- Oprah Winfrey, 2- Tiger Woods, 3- Mel Gibson, 4- George Lucas, 5- Shaquille O`Neal, 6- Steven Spielberg, 7- Johnny Depp, 8-Madonna, 9 -Elton John, 10- Tom Cruise.