Gündem
  • 27.6.2017 13:08

İşte Fethullah Gülen'in en güvendiği hakim

Eski Sincan savcısı Aygör'e ilişkin iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, FETÖ elebaşısı Gülen'in, Ergenekon davasına bakan firari hakim Haşıloğlu'nun, davada görevlendirilmesini bizzat istediğini kaydetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman koordinesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gültekin Topsakal tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 102 sayfalık iddianamede, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan eski Sincan savcısı Dursun Aygör'ün örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olduğu belirtildi.

Öte yandan iddianamede, "Adem" kod adlı gizli tanığın Ergenekon davası ve 17/25 Aralık süreciyle ilgili bilgilerin olduğu ifadesine yer verildi.

İddianamede gizli tanık ifadesinde Silivri'den sonra görev yaptığı yerde çalıştığı hakim ve savcı meslek arkadaşlarıyla mesleki diyaloglarının devam ettiğini, bu kapsamda aynı yerde görev yaptığı H.A. isimli hakim arkadaşının kamuoyunda 17/25 Aralık olarak bilinen hükümete yönelik darbe girişiminden önceki bir tarihte kendisine telefon açarak "Hanım, çocuklar yok, bu gece bekarım, Dursun Aygör ve Ö.D.'yi de çağıracağım, eve buyurun gelin, çay içelim" diyerek davette bulunduğunu kaydetti.

İfadesinde, aynı yerde çalıştığı meslektaşı olduğu için eve gittiğini, ismi geçen şahısların da orada olduğunu söyleyen gizli tanık Adem, bir süre sonra elinde bilgisayar çantası olan, daha önce hiç gçrmediği bir kişinin eve geldiğini, ev sahibi H.A'nın gelen misafiri kendisiyle "Erdal abi" diye tanıştırdığını, bu şahsın kendisini tanımadığı için mesleğiyle ilgili sorular sorduğunu ve ilgi gösterdiğini, soyadının konuşmada hiç geçmediğini, kendisine ne iş yaptığını sorduğunda "öğretmenim" cevabı aldığını belirtti.

SAYGIDEĞER BÜYÜĞÜMÜZÜN AKRABASI

İddianamede gizli tanığın "Erdal diğer arkadaşlarla samimi şekilde konuşmaya bas¸ladı. Sonra bu şahıs çantasından bilgisayar ve evraklar çıkardı. Bilgisayara baktı, konuşma sırasında Erdal isimli bu şahıs hakim Sedat Sami Haşıloğlu'ndan bahsederek 'Bu saygıdeğer büyüğümüzün akrabasıdır. Büyüğümüz Ergenekon davasına ne kadar önem verdiğini göstermek için bizzat bu şahsın davada görevlendirilmesini istemişti' dedi" şeklindeki ifadesine de yer verildi.

Ergenekon davasına o dönem İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dosyaya bakan hakimler Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu hakkında FETÖ üyeliği suçundan dava açıldı. Özese ve Çalmuk tutuklu bulunurken, Haşıloğlu hala firari olarak aranıyor.

KOMUTANA DAVA AÇ



FETÖ'cü hakim ve savcıların yargısal yetkilerini, örgüt içinde hiyerarşik olarak kendilerinden üstte olan sivillerden aldıkları talimatlar doğrultusunda kullandıklarının vurgulandığı iddianamede, ilginç ayrıntılara yer verildi.
İddianameye göre Ağustos 2010'da FETÖ'cü Kurmay Albay Hamza Celepoğlu'nun yerine İstanbul'a Jandarma Alay Komutanı olarak atanan Kıdemli Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu'na dava açılması talimatını bizzat Fetullah Gülen verdi. Bu dava sebebiyle generallik sırasında olmasına rağmen terfi edemeyen Kurtoğlu yerine Hamza Celepoğlu tuğgeneral oldu. Adana Jandarma Bölge Komutanı olarak atanan Celepoğlu, MİT tırlarına yapılan şaibeli operasyonların talimatını veren komutan olarak adını duyurdu.

OTUR LAN YERİNE!

FETÖ'nün Erzurum Bölge İmamı olduğu belirtilen firari hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Ergenekon duruşmalarında yaptığı çıkışlar ve yorumlarla Türkiye gündemine oturmuştu. Ergenekon'un kasası olmakla suçlanan ve cezaevinde kansere yakalanan Kuddisi Okkır'ı ölüm döşeğindeyken bile hastaneye sevk etmeyen Haşıloğlu için Ergenekon sanıkları reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bir gizli tanığın kendilerine küfür etmesine isyan eden Ergenekon sanıklarının itirazlarına "Otur lan yerine" diye bağırarak cevap veren Haşıloğlu hakkında HSYK'da yolsuzluk dahil 65 ayrı soruşturma dosyası olduğu ortaya çıkmıştı.

"ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU'NUN DOSYASINA SİZ Mİ BAKTINIZ?"

İddianamede Adem kod adlı gizli tanığın ifadesi şöyle devam etti:

"Ben bu diyaloglardan çok rahatsız olduğuum içiin kalkmak istedim ve izin istedim. Ben evden çıkmak üzere bu şahıslarla vedalaşırken Erdal ismiyle kendisini tanıtan bu şahıs bana 'Erzurum'da arkadaşllarımıza hakaret eden Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun dosyasına siz mi baktınız' dedi. Ben kendisine 'Bende bir sürü dosya var bir hakime böyle soru sorulmaz' diye tepki gösterdim ve evden ayrıldım. Bu olaydan sonra H.A.'ya ben tepkimi göstererek 'O şahıs kimdi?' diye sorduğuumda bana 'Bir tanıdığımdır, evde yalnız olduğumu bilince tesadüfen uğramış dedi. Yalnız ben bu şahsın çantasını açtığında Fetullah Gülen'in kitaplarını da çıkartarak sehpaya koyduğuunu görmüştüm.

"EKREM AYDINER'E ULAŞIN, 17 ARALIK DOSYASINI KAPATMASIN"

Gizli tanık 17/25 Aralık sürecinden sonra Dursun Aygör'ün mesai saati içerisinde kendisini öğlen yemeğe davet ettiğini, ısrar edince birlikte lokantada yemeğe çıktıklarını, bir saat kadar oturduktan sonra, H.A.'nın evinde gördüğü Erdal" isimli kişinin bu kez elinde çanta olmaksızın lokantaya geldiğini, tesadufen gelmiş gibi " Siz de mi buradaydınız?" gibi şeyler soylediğini, Dursun Aygör'ün ise onu da masaya davet ettiğini açıkladı.

Gizli tanık lokantada gelişen diyalogları şu şekilde anlattı:

"Şahıs oturduktan sonra bana 'Sizi görmem iyi oldu, yaşanan süreci biliyorsunuz, Ekrem Aydıner isimli savcı dosyalarda görevlendirildi, bizim abilerimiz ve hocamız, 'Ekrem Aydıner'e ulaşın, soruşturmayı kapatmasın, ne istiyor sorun?' diye talimat verdi, siz kendisi ile calışmışsınız, görüşme imkanınız olur mu?' diye bana sordu. Ben de zaten daha önceden de kızgın olduğum için bu sahsa 'Siz ne dediğinizi biliyor musunuz, bu söylediğiniz suç diyerek kızdım ve masadan kalktım. Arkamdan gelen Dursun Aygör'e de 'Boyle tesadüf mü¨ olur, Habip'in evinde tesadüf, burada tesadüf, bu ne biçim saçmalık, kim bu adam benimle nasıl boyle konuşabilir?' dedim. Yukarıdaki olaylardan sonra yaşanan sureçte bu örgütün benim yaşadığım somut olaylarda olduğu gibi kendilerine yakın olmayan kişilerle meslektaş¸ diyaloglarım kullanarak baskı yapıp iş yaptırmaya çalıstıkları kanaatine kapıldım"

FETÖ'cü savcıların dosyadan el çektirilmesinin ardından 17 Aralık soruşturmasını Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner devralmış ve takipsizlik kararı vermişti.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2017 13:27

İLGİLİ HABERLER