
İşte iki Kassam mücahidinin İsrail tankının içerisine bomba attığı an
El-Kassam Tugayları Askeri Medya Ofisi, işgalcilerin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un güneyindeki Ma'an bölgesindeki Ali bin Ebu Talib Camii yakınlarında, bir subay da dahil olmak üzere 7 askerin öldürüldüğünü duyurduğu Han Yunus pususunda bir Kassam savaşçısının bir İsrail zırhlı personel taşıyıcısının kokpitine bir "Şavaz" bombası attığı anı gösteren görüntüleri yayınladı. "Davut Taşları" operasyonları dizisinin bir parçası olarak.
El Cezire, Kassam Tugayları'nın Han Yunus'ta iki zırhlı personel taşıyıcıya düzenlediği pusunun fotoğraflarını yayınladı.
El Cezire , İslami Direniş Hareketi'nin ( Hamas ) askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın dün, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde iki İsrail zırhlı personel taşıyıcısını hedef aldığı saldırının görüntülerini yayınladı .
El Cezire'nin elde ettiği görüntülere göre, Han Yunus'taki Ali bin Ebi Talib Camisi bölgesinde "Şavaz" ve "fedai" tipi olmak üzere iki patlayıcı kullanılarak operasyon düzenlendi.
Görüntülerde, saldırganların enkaz altında saklanarak yaklaşmaya başlamasından önce iki aracın yıkılmış evlerin enkazları arasında hareket ettiği görülüyor.
İki saldırganın gün ışığında, sadece birkaç metre mesafeden araçlara doğru yönelerek ortaya çıkmasından önce yoğun silah sesleri duyuldu. İçlerinden biri patlayıcı cihazı araçlardan birine attı ve ardından siper almadan geri döndü.
Aynı anda, ikinci avcı uçağı, birincisinden sadece birkaç metre uzakta bulunan ikinci tankeri patlattı. İki saldırgan olay yerinden çekilirken yanan araçları görüntülerken, biri tekrar geri döneceğine yemin etti.
Videoda, araçlardan birinin yanında hareket edemeyen bir İsrail askeri görülüyordu. Ayrıca, yaralıları kurtarmak için geldiği anlaşılan bir helikopterin havada asılı durduğu da görülüyordu.
Bir savaşçının zırhlı personel taşıyıcıya patlayıcı yerleştirmesi sonucu çıkan yangını ordunun söndürememesi üzerine düzenlenen operasyonda bir subay ve altı asker şehit oldu, çok sayıda asker de yaralandı.
İsrail ordu radyosuna göre, olay yerine çağrılan askeri itfaiye güçleri yanan tankeri söndürmek için çaba sarf etti ancak bir şey yapamadı.
Olay yerine D9 marka buldozer getirilerek tankerin üzeri kumla örtülerek yangın söndürülmeye çalışıldı ancak yangın söndürülemedi.
Buna karşılık, zırhlı personel taşıyıcının hala yanarken çekilmesine dair bir karar alındı. Önce Han Yunus'taki Salah al-Din Caddesi'ne çekildi ve oradan da yedi asker hala içerideyken Gazze Şeridi'nden çıkarıldı.
İsrail ordusu radyosuna göre zırhlı personel taşıyıcı İsrail topraklarına ulaşana kadar söndürülmedi. Kurtarma güçleri ve helikopterler olay yerine çağrıldı ancak askerlerden hiçbiri sağ kalmadı ve yanan askeri araçtan kurtarılacak kimse yoktu.
Olayla ilgili yorum yapan İsrail medyası, üst düzey bir ordu yetkilisinin, Kassam Tugayları'nın Han Yunus'ta pusu kurduğu sahnelerin utanç verici olduğunu ve İsrail ordusuna karşı saygıyı uyandırmadığını söylediğini aktardı.
Kaynak: Al Jazeera